Dürüst sanayicilere vergi avantajı için çalışıyoruz

Dürüst sanayicilere vergi avantajı için çalışıyoruz

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi ve primlerini zamanında ödeyen sanayicilerin "ödüllendirilmesi" talebini haklı bulduklarını söyledi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nda konuşan Şimşek, "Dürüst sanayiciye, vergi ve primlerini zamanında ödeyen sanayicilere avantajlar sağlayacak düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Her mükellefin karnesi üzerinde çalışıyoruz. Mükellef cari hesabı uygulamasına geçilecek. Her mükellefe bir kredi notu gelecek. Karnesi çok iyi olan, Maliye ile ilişkisi iyi olan dürüst mükelleflere çok ciddi avantajlar getireceğiz. Meclis'te gündemimizde olan bu konuda çalışmalar bitince avantajları paylaşacağız" dedi. Kamuoyunda af olarak bilinen uygulamanın af olmadığını, devletin sadece ceza ve gecikme faizinden feragat ettiğini söyleyen Bakan Şimşek, sanayicinin "Banka ve Sigorta Muamele Vergisi ve Damga Vergisinin kalkmasına ilişkin talebi var. Bunun kalkması, 16 milyar liraya yakın gelirden vazgeçilmesi anlamına geliyor. Bunların kalkması zor" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...