Ruhani: 'Binlerce kişi Irak'a gitmeye hazır'

Ruhani: 'Binlerce kişi Irak'a gitmeye hazır'

DÜNYA Haberleri

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin, Irak'taki kutsal Şii mekanları "katil ve teröristler"den korumak için tereddüt etmeyeceğini söyledi.

Irak Şam İslam Devleti örgütünün Irak'ta Şiiler için kutsal olan türbelere saldırı düzenleyeceği iddilarına İran'dan sert tepki geldi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Irak'taki kutsal Şii türbe ve mekanlarını "katil ve teröristler"den korumak için en ufak bir tereddüt göstermeyeceklerini söyledi. Ruhani, "Teröristleri kutsal mekanlardan uzak tatmak için binlerce kişi Irak'a gitmeye hazır" dedi.


CLINTON'DAN İRAN İDDASI nbsp;
ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ise, dün Amerikan CNN televizyonunda katıldığı bir programda ilginç bir iddia ortaya attı.
Clinton, Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin Bağdat'ta şu anda İran özel kuvvetlerinin komutanıyla pazarlık yaptığını söyledi. Clinton, Tahran'ın Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a verdiği desteğin bir benzerini Maliki hükümetine verebileceğini iddia etti.
NTV

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...