Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ekmeleddin İhsanoğlu ilk kez konuştu

Ekmeleddin İhsanoğlu ilk kez konuştu

GÜNDEM Haberleri

CHP ve MHP'nin "çatı aday" olarak açıkladığı Ekmeleddin İhsanoğlu "Yoğun tempoya hazır mısınız?" sorusuna "Hamama giren terler" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve MHP'nin "çatı adayı" olan Ekmeleddin İhsanoğlu, adaylığı açıklandıktan sonra ilk kez konuştu. Atatürk karşıtı olduğu eleştirilerine yanıt veren İhsanoğlu, "Bu tür değerlendirmelere çok üzülüyorum. Lütfen bunu yapan arkadaşlarımız geçmişime baksın. Türkiye Ccumhuriyeti kurumlarında, hatta adında bizzat Atatürk yazılı kurullarda üstlendiğim görevlere baksınlar" dedi.

İhsanoğlu, İslami gelenekten geldiği için kendisine laiklik konusunda yöneltilen eleştirilerle ilgili ise "Siyasi güçler din üzerinde baskı kurmamalı, siyaset üzerinde de din adına baskı kurulmamalı" dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, kampanya dönemine siyasi partiler ve basınla görüşerek başlayacak. İhsanoğlu, "Yoğun tempoya hazır mısınız?" sorusuna "Hamama giren terler" yanıtını verdi.

KEMAL DERVİŞ'TEN 'İHSANOĞLU' YALANLAMASI

İhsanoğlu, İstanbul'dan Kahireye giden babasına yönelik eleştirilere üzüldüğünü de söyledi. Ekmeleddin İhsanoğlu, "Babam Anadolu'yu duyunca gözü parlayan biriydi" diye konuştu.

'ÖNEMLİ BİR ADIM'
Öte yandan, Ekmeleddin İhsanoğlu, bu sabah evinin önünde bekleyen gazetecilere de açıklama yaptı.

CHP ve MHP'nin tek bir isim üzerinde mutabakata vardığını vurgulayan İhsanoğlu, "Her şeyden önemlisi büyük uzlaşmanın gerçekleşmiş olması. Türkiye'de farklı düşünceye sahip iki köklü siyasi partinin uzlaşmış olması Türkiye'de demokratikleşme sürecinin çok önemli bir adımıdır" diye konuştu.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU İSMİNİN ANLAMINI AÇIKLADI

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...