HDP'nin sürpriz Köşk adayı, teklifi reddetti

HDP'nin sürpriz Köşk adayı, teklifi reddetti

Politika Haberleri

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, kendisine cumhurbaşkanlığı adaylığı önerisinde bulunan HDP'ye olumsuz yanıt verdi.

Türmen, HDP'den cumhurbaşkanı adaylığı teklifi geldiğini belirtti. Türmen, "Arkadaşlarla da konuştuk, böyle bir teklif gelmesinden onur duydum" dedi.

Siyasete CHP içinde başladığını dile getiren Türmen, CHP'ye, demokrasi, özgürlük, eşitlik mücadelesi yapmak için girdiğini anlattı. Türmen, bu mücadeleye, bundan sonra da CHP içinde devam etmenin doğru olacağını dile getirerek, "CHP'nin, daha özgürlükçü, daha demokratik, sosyal demokrasinin ilkelerine daha uygun parti olması için bir mücadelesi var. Bu mücadeleye CHP içinde devam edeceğiz" diye konuştu.

-"Onur verici"

Türmen, HDP'nin, cumhurbaşkanı adayı olarak kendisini düşünmesi ve teklif getirmesinin onur verici olduğunu yineledi. Türmen, HDP kurmaylarına teşekkür ederek, olumsuz yanıt verdiğini kaydetti.

İsminin CHP içinde de cumhurbaşkanı adayı olarak geçtiğinin anımsatılması üzerine Türmen, partisi içinde de kendisini destekleyenlerin bulunduğunu belirtti. Türmen, ortak aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun isminin açıklandığını, buna da saygı göstermek gerektiğini vurguladı.

Türmen, "HDP, neden sizi aday göstermek istedi?" sorusuna, "HDP ile bu konularda görüşlerimiz birbirine yakın. Özgürlük, demokrasi, çoğulculuk, eşitlik dediğimiz zaman bu konulardaki görüşlerimiz ile HDP'nin görüşleri arasında paralellikler var" karşılığını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...