CHP Milletvekili Rıza Türmen kimdir?

CHP Milletvekili Rıza Türmen kimdir?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

HDP tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen CHP İzmir Milletvekili Rıza Mahmut Türmen kimdir? Rıza Türmen kimdir

CHP İzmir Milletvekili Rıza Mahmut Türmen kimdir? İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmiştir. Kanada'da ise yüksek lisans eğitimi almıştır. Türkiye'ye dönünce Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'de doktorasını tamamlamış, Dışişleri Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulunmuştur. 1985'te Singapur'a atanarak Türkiye'nin en genç büyükelçilerinden biri olmuştur. 1995-1996 yıllarında da Bern Büyükelçisi ve 1996-1998 yılları arasında da Avrupa Konseyi daimi temsilcisi olmuştur. Türkiye'nin uluslararası hukuk alanındaki en önemli isimlerinden biri olmuş, 1998'de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yargıçlığına seçilmiş ve 2008'e kadar bu görevde kalmıştır. 12 Haziran 2011 Seçimleri'nde CHP İzmir 1. bölge 2. sıra adayı olmuş ve milletvekili seçilmiştir.





CHP'li Rıza Türmen'den HDP'yi reddetti
CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, HDP tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak önerilmesi ile ilgili açıklama yaptı. Türmen, "HDP tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak düşünülen isimlerden biri olmaktan onur duydum. Konuyla ilgili olarak da bugün basında bu yönde haberler çıkmıştır. Siyasete insan hakları, çoğulcu demokrasi, özgürlük, adalet, eşitlik mücadelesini vermek amacıyla CHP içinde başladım. Bu değerleri Cumhuriyet Halk Partisi'nde egemen kılmak ve sosyal demokrasi temellerini sağlamlaştırmak yolundaki çabalarıma CHP içinde devam edeceğim" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...