Karamehmet'e iyi haber!

/ Kaynak: AA
Karamehmet'e iyi haber!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çukurova Gurubu'nun Turkcell'deki dava konusu olan hissesine ilişkin Alfa Grubu'na yapılması gereken ödemenin süresi 23 Temmuz'a uzatıldı.

İngiliz Yüksek Mahkemesi (Privy Council) Çukurova Gurubu'nun Turkcell'deki dava konusu olan hissesine ilişkin Alfa Grubu'na yapılması gereken ödemenin süresini 23 Temmuz tarihine kadar uzatma kararı aldı. İngiliz Yüksek Mahkemesi yaptığı yazılı açıklamada, mahkemenin 16 Haziran tarihinde tarafların dinlendiği bir oturum yapıldığı belirtildi. Açıklamada, Çukurova Grubu'nun yapması gereken ödemeye ilişkin, "Kurulumuz sürenin 23 Temmuz 2014'e kadar uzatılması ve faizin bu süre içerisinde işlemesine karar vermiştir" denildi. Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan İngiliz Yüksek Mahkemesi İletişim Direktörü Ben Wilson da kararın verildiği tarihten itibaren geçerli olduğunu, ödeme için sürenin 23 Temmuz'a kadar faizi işlemek kaydıyla uzatıldığını söyledi. Privy Council'in 9 Temmuz 2013 ve 5 Şubat 2014 tarihlerindeki kararlarına göre Çukurova Holding'in Alfa Gurubu ile dava konusu olan yüzde 13,8'lik payını geri almak için 24 Haziran 2014 tarihine kadar Altimo'ya 1,57 milyar dolar ödemesi gerekiyordu. İngiliz Yüksek Mahkemesi'nin son kararına göre, ödeme için gereken süre 23 Temmuz'a kadar uzatılmış oldu. Çukurova Gurubu 4 Haziran'da yaptığı açıklamada Turkcell'deki hissesine ilişkin Alfa Grubu'na yapılması gereken ödemenin finansmanı çalışmalarının devam ettiğini bildirmişti. Açıklamada, "Grubumuzun Turkcell'deki dolaylı hissesine ilişkin olarak, İngiliz Yüksek Mahkemesi'nde (Privy Council) görülen dava neticesinde, Alfa Grubu'na yapılması gerekli ödemenin finansmanı konusunda, ilgili kuruluşlar nezdinde görüşmeler devam etmekte olup, netleştiğinde bilgilendirme yapılacaktır" ifadelerine yer verilmişti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...