Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emre Belözoğlu'na 2 ay hapis!

Emre Belözoğlu'na 2 ay hapis!

SPOR Haberleri

F.Bahçeli Emre Belözoğlu, eski Trabzonsporlu Zokora'ya ırkçı hakarette bulunduğu gerekçesiyle 2 ay 15 gün hapis cezası aldı.

Emre Belözoğlu hakkındaki "ırkçı söylem" davasında karar açıklandı. Milli oyuncu eski Trabzonsporlu Didier Zokora'ya "ırkçı söylemde" bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada, spor alanında din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmaması ve yeniden suç işleyeceği konusunda kanaat oluşmadığı gerekçesiyle mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktığı için Emre hapis yatmayacak. nbsp;
Anadolu 17. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki Didier Zokora ile tutuksuz sanık Emre Belözoğlu katılmadı. Duruşmada tarafları avukatları temsil etti. Duruşmada söz alan Belözoğlu'nun avukatı Cansu Şahin, müvekkilinin eyleme konu sözü söylediğine dair dosyada delil olmadığını savunarak, "Bahse konu laf, bir futbol müsabakası sırasında ani gelişen bir olay sonucu söylenmiştir" dedi. Zokora'nın avukatı Nusret Yılmaz ise, "Google'a girip Emre Belözoğlu'nun vukuatları diye yazıldığında 130 bin sonuca rastlandığı görülmektedir" diye konuştu.

ZOKORA'DAN TWEET
15 Nisan 2012'de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan Süper Final Şampiyonluk Grubu maçında Emre Belözoğlu ile Didier Zokora arasında sözlü tartışma yaşanmış, Zokora tartışma sırasında Emre'nin kendisine "ırkçı söylem" içeren sözler sarf ettiğini iddia etmişti. Fildişi Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda bulunan Zokora, karar sonrası twitter'dan "No racism - Irkçılığa hayır" mesajı gönderdi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...