Çelik: Bal gibi darbe teşebbüsü

Çelik: Bal gibi darbe teşebbüsü

GÜNDEM Haberleri

Hüseyin Çelik, ''Balyoz Eylem Planı bal gibi bir darbe teşebbüsüdür. Anayasa Mahkemesi hangi tarafından böyle bir karar verdi bilemem'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, NTV canlı yayınında Funda Görey'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
-12 Eylül Davası sonuçlandı. Dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'ya müebbet hapis cezası verildi. 12 Eylül kararı ile ilgili değerlendirmenizi alalım öncelikle.
Türkiye'nin darbelerle hesaplaşması aslında gecikti. Bu açıdan Türkiye'nin darbe meselesini gündeminden çıkarması için önce darbelerle hesaplaşması gerekiyordu. 12 Eylül 2010'daki referandumda biz 12 Eylül darbecilerinin de yargılanması gerektiğini söylemiştik. Başlamamış bir sürecin bitmiş olması söz konusu değildi anayasa değişikliği ile birlikte bunların yargılanması gerekiyor dedik ve yargılanmaya başladılar. 12 Eylül Türkiye'nin üzerinden bir silindir gibi geçti. Bizim ve bizden önceki nesil için 12 Eylül çok ağır hatıralarla doludur. Temyiz yolu açık ama biz adaletin tecellisi olarak görüyoruz. Bunlar bir yılda iki yılda ceza almış olsalardı bile darbe zihniyetinin ceza almış olması önemli. Bu cezalar kesimleşirse adı geçen zatların rütbeleri sökülür ve er olarak hayatını sürdürecekler demektir. Bu açıdan darbeye niyetli olanlar için dersler taşıyor olur.


Haberin devamı v
reklam
-Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu ismi açıklandı cumhurbaşkanlığı için. Siz ne diyorsunuz çatı aday ve isim hakkında?


Öncelikle biz bu 12 Eylül davası ile ilgili konuştuğumuz AK Parti halkı kandırıyor böyle bir şey olamaz demişlerdi muhalefet. O gün hayırsız olan bir hayırcı cephede yer alan bu iki siyasi parti sözcülerinin bugün halktan özür dilemesi gerekiyor. İki siyasi parti uzlaştı dolayısıyla bu Türkiye'nin uçtuğu anlamına gelebilir iki siyasi parti uzlaştı demokrasi uçtu gibi düşünülebilir. 2000 yılında beş siyasi partinin genel başkanı ip gibi yan yana dizildiler.


-Anayasa Mahkemesi, Balyoz Davası'nda yapılan 230 başvuruyu birleştirerek, tüm sanıkların haklarının ihlal edildiğine karar verdi. Hemen bununla ilgili bir değerlendirme alabilir miyiz?


Daha öncede söyledik bazılarının asla bu mesele ilgili alakası olmadığının, haklarının ihlal edildiği gibi bir iddia içindeyse Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunabilir, insan hakları mahkemesine bireysel başvuruda bulunabilir demiştik. Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararlarını gördükten sonra bir değerlendirmenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Bana da cezaevinden mektup yazan bir çok tutuklu bulunan bir çok subay var alakam yok diyen. Bu subayların yazdıklarından bende ciddi manada etkilenmiştim. Hangisi kuru hangisi yaş tabi ki buna yargı karar verecek. Balyoz'u yok saymak kendi kendimizi kandırmak ve halkımızın aklıyla alay etmektir bir kere. Balyoz Eylem Planı bal gibi bir darbe teşebbüsüdür. Anayasa Mahkemesi hangi tarafından böyle bir karar verdi bilemem.


ntvmsnbc

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...