Dünyanın geleceği İstanbul'da

Dünyanın geleceği  İstanbul'da

EĞİTİM Haberleri

İhlas Vakfı Kariyer Akademisi tarafından organize edilen 9. Kariyer Zirvesi'nin ikinci oturumu Bakan Kılıç'ın katılımlarıyla yapıldı.

BAKAN KILIÇ: "KENDİ SENARYOMUZU KENDİMİZ YAZACAĞIZ"
nbsp;
İhlas Vakfı Kariyer Akademisi tarafından organize edilen, Bimeks, Turkcell, TAV, İhlas Holding ve İstanbul Ticaret Odası'nın ana sponsorluğunda düzenlenen 9. Kariyer Zirvesi'nin ikinci oturumu Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımlarıyla yapıldı.
Ankara'dan zirve için özel olarak İstanbul'a gelen Bakan Kılıç, konuşmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek başlarken salondan yoğun alkış aldı.

Başbakanın ve devletin gençliğe vermiş olduğu önemin yadsınamaz olduğunu söyleyen Kılıç, bunun yapılan çalışmalarla desteklendiğini belirtti. Başarının çok çalışma ile geleceğini söyleyen Kılıç, Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan ve Farabi gibi isimlerin çok çalışarak ve azmederek başarıya ulaştıklarını vurguladı.

Üzerinde yaşadığımız toprakların çok genç yaşta bir insanın girişimci zekası ile 1453 yılında fethedildiğini ifade eden Kılıç, Fatih Sultan Mehmet'in bu girişimci zekası ve hayalleri olmasa bu fethin olamayacağını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşantısında da çeşitli zorluklar yaşadığını söyleyen Kılıç, Erdoğan azmi ve kararlılığı sayesinde Başbakanlığa kadar ulaştığını söyledi.

Kılıç: "Türkiye küresel dünyanın önemli bir aktörü olacaksa, kendi senaryomuzu kendimiz yazacağız."
Bakanlık olarak gençlerin önünü açmak için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Kılıç, "Genç bir ülke olarak kuvvetli çalışmalar çıkarmalıyız." dedi.

"Geleceğimizden hepimiz sorumlusunuz. Başarı olacaksa bundan hepinizin payı olacak. Girişimci ruhunuz Türkiye'nin gelişimine ön ayak olacak." diyen Kılıç, Bakanlığın gençleri yetiştirmek için çeşitli düzenlemeler ve organizasyonlar düzenlendiğini belirtti.
Başarı için birlik olmanın gerekliliğine vurgu yapan Bakan Kılıç, "Beraber olursak başarılı olacağız. En büyük hazineniz yanınızda birinin oturuyor olmasıdır." dedi.

Türkiye'nin hedefleri olduğunu ve bu sayede dünyada önemli bir yer elde edeceğini söyleyen Kılıç, "Türkiye küresel dünyanın önemli bir aktörü olacaksa, senaryomuzu kendimiz yazacağız." ifadelerini kullandı.

Gelen bir soru üzerine şu anda gündemin sıcak maddelerinden olan Galatasaray Liv Hospital ve Fenerbahçe Ülker basketbol takımları arasında devam eden şampiyonluk mücadelesinde yaşanan olaylara değinen Kılıç, "Basketbol liginin şampiyonunun sahada belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Şu anda konu sıcaklığını koruyor. Herkesin aklıselim şekilde davranarak sakin bir şekilde konuya yaklaşması gerekiyor. Ama dediğim gibi şampiyonun parkede belirlenmesi gerektiğine inanıyorum." dedi.
Bakan Kılıç son olarak gençlere yönelik olarak "Kardeş olun. Bir olun birlik olun biz olarak geleceğe yürüyelim. Kariyeriniz de ve bugününüz de başarılar diliyorum." dedi.
nbsp;
Şener: "Bir iş hayal edin bankadan kredi isteyin, eğer banka kredi vermezse o iş olur."

Zirvenin oturumlarına katılan TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani Şener ve Bimeks Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray kariyer tavsiyelerini gençlerle paylaştılar. Girişimcilik konusunda değerli bilgiler veren Sani Şener, Türkiye'nin genç nüfusunun önümüzdeki 30 - 40 yıl için çok büyük güç olduğunu ve bunun doğru analiz edilmesi gerektiğini vurguladı.
Girişimcilik için zamanı yakalamanın önemine değinen Şener, dünyanın gelmiş geçmiş en zengin insanlarının zamanı yakaladıklarını söyledi. Girişimcilik için korkmayın diyerek gençleri cesaretlendiren Şener anlattığı bir hikayeye ithafen "Bir iş hayal edin bankadan kredi isteyin, eğer banka kredi vermezse o iş olur." dedi.

Şener ile birlikte oturuma katılan Murat Akgiray, kendi hayatında girişimciliğin başlangıcı olan Bimeks'in doğuşunu anlattı. İnşaat mühendisi olan Akgiray, teknolojinin gelişimini takip ederek cesaretle Kadıköy'de bilgisayar satmaya başladıklarını belirterek, "Kadıköy'de bilgisayar satmaya başladık. Önceleri bize güldüler. Sabrederek başarıya ulaştık." dedi.

Akgiray ayrıca, dünyanın teknoloji sayesinde giderek küçüldüğünü gençlerin de bundan faydalanması gerektiğinin altını çizdi.
Zirvede MADO CEO'su Atilla Kambur ve Daily Sabah Yazarı Talha Meli Arvas kariyer gelişimi hakkında değerli bilgiler verdiler.

Hayati İnanç'tan Divan Edebiyatından İnciler

Ayrıca zirvenin son oturumuna katılan Prof. Dr. Resul İzmirli ve Divan Edebiyatı aşığı Avukat Hayati İnanç tüm günün yorgunluğunu adeta götüren keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.

Zirvede tüm katılımcılara günün anısına plaket de takdim edildi.

Dünyanın geleceği  İstanbul'da

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...