16 yıl sonra gelen başarı

/ Kaynak: İHA
16 yıl sonra gelen başarı

SPOR Haberleri  / İHA

Türkiye, Polonya'da düzenlenen Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonu oldu.

Türkiye, Polonya'da düzenlenen Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak, 38 ülke arasında 63 puanla Avrupa şampiyonu oldu.

Polonya'da dün başlayan ve bugün sona eren şampiyonanın ilk gününde Murat Ertürk, Yusuf Can Zebek ve Emre Demircan ile 3 bronz madalya kazanan Türkiye Genç Erkek Güreş Milli Takımı, son günde ise Barış Kaya ile altın, Yunus Emre Dede ile gümüş ve Fatih Erdin ile bronz madalya elde etti. Toplamda 6 madalya kazanan Türkiye, 63 puanla Avrupa şampiyonu olurken, 1998 yılından bu yana ilk kez Gençler Avrupa Şampiyonası'nda zirvede yer aldı.

BAKAN KILIÇ: "GURUR DUYUYORUZ"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kazanılan başarının Türkiye'nin geleceğin şampiyonlarını bu topraklarda yetiştirme hedefinin kilometre taşlarından birisi olduğunu belirterek, şampiyonluğu kazanan tüm sporcuları ve teknik heyeti tebrik etti.

Bakanlık olarak spora ve sporcuya yatırım noktasında daha önce atılmayan adımları attıklarını, bilimsel veriler ışığında önemli projeleri hayata geçirdiklerini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Adımlarımızın, tıpkı bugün ki örnekte olduğu gibi madalyalarla, şampiyonluklarla taçlanması bizim doğru yolda ilerlediğimizin önemli bir kanıtı. Bakanlık olarak bu tür başarıların artarak devam etmesi için tüm imkanlarımızı sporun hizmetine sunduk, sunmaya da devam edeceğiz. Bu mutluluk hissini bize yaşatan tüm sporcu kardeşlerime ve başta federasyon başkanı Hamza Yerlikaya olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

YERLİKAYA: "LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ise 16 yıl sonra yeniden böylesine büyük bir başarı kazandıkları için camia olarak sevinç içinde olduklarını söyledi. Türk sporunun her geçen gün daha da iyiye doğru gideceğine inancını dile getiren Yerlikaya, "Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımız bizlere her konuda en üst düzeyde destek veriyor. Sporcularıma her zaman söylüyorum, bu desteğin en güzel karşılığı kazanacağımız madalyalar. Bugün de takım olarak şampiyonluğa ulaştığımız bir gün. Başımız dik. İnşallah bu genç kardeşlerimiz 2020 yılında olimpiyatlarda çok büyük başarılara imza atacaklar" şeklinde konuştu.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...