Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BDP'li Başkan serbest kaldı

/ Kaynak: İHA
BDP'li Başkan serbest kaldı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Adliyeye sevk edilen BDP Elazığ İl Başkanı Turan Ç. denetimli serbestlikten yararlanarak serbest kaldı.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde PKK yandaşlarının yol keserek bir polisi yaraladığı olayla ilgili yürütülen soruşturmada adliyeye sevk edilen BDP Elazığ İl Başkanı Turan Ç. denetimli serbestlikten yararlanarak serbest kaldı. Diğer 2 kişi ise çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

14 Haziran'da Karakoçan'ın Sarıbaşak köyü mevkisinde karakol yapımını protesto etmek amacıyla yapılan yol kesme eylemi ile ilgili soruşturma kapsamında 2 kişi daha tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde BDP İl Başkanı Turan Ç. ile M.M. ve H.S. dün akşam gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerden M.M. ve H.S., Karakoçan Adliyesi'ndeki sorgularının ardından "kasten adam öldürmeye teşebbüs, suç işleme amacıyla örgüt kurma ve devletin güvenliğine karşı suç işleme" gerekçeleriyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaya karıştığı tespit edilen BDP İl Başkanı Turan Ç. ise denetimli serbestlikten yararlanarak serbest kaldı.

Olayla ilgili adliyeye sevk edilen BDP Karakoçan İlçe Başkanı Efraim G. ve ilçe yöneticisi M.S. ile birlikte Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensubu olduğu iddia edilen O.F., D.A. ve K.K., önceki gün nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. Böylece olayla ilgili tutuklananların sayısı 7'e yükseldi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...