Erdoğan Köşk'e aday olursa... Tek halef Abdullah Gül

Erdoğan Köşk'e aday olursa... Tek halef Abdullah Gül

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkacağını düşünen AK Parti'nin ağır topları Abdullah Gül'e "Geri dön" baskısı yapmaya başladı.

İlk turu 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için Başbakan'ın istişareleri sürerken, AK Parti içinde Erdoğan sonrasına yönelik senaryolar da yüksek sesle konuşulmaya başladı. Partinin ağır toplarından Bülent Arınç, Beşir Atalay, Mehmet Ali Şahin ve Hüseyin Çelik 'siyasete ilişkin bir planım yok' demesine rağmen Abdullah Gül'e partiye dönmesi konusunda 'açık çağrıda' bulundular. AK Parti kulislerinde de Gül'ün adı ön plana çıkmaya başladı. Vekiller ve parti yöneticileri, parti ve ülkenin geleceği açısından Gül'ün mutlaka ikna edilmesi gerektiğini dile getiriyor. Bu kapsamda bazı AK Partililerin Gül'le görüştükleri ve "Aksini düşünmek gibi bir lüksünün olmadığı" mesajı verildiği öğrenildi. nbsp;
ERDOĞAN TEKLİF EDECEK
AK Parti kurmaylarından edinilen bilgilere göre, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda 28 Ağustos'ta yapılacak devir-teslimden sonra Gül-Erdoğan ikilisi bir araya gelerek partinin başına gelecek ismi birlikte belirleyecek. Bu görüşmede Erdoğan'ın da Gül'e bizzat AK Parti'nin başına geçmesi önerisinde bulunacağı kaydediliyor. nbsp;
AK Parti'deki bir başka görüşe göre ise, Erdoğan'ın adaylığı açıklandıktan sonra Gül'ün partiye döneceği de kamuoyuna deklare edilecek. Bu görüşü savunan AK Partililer, "Böylece halk Erdoğan sonrası belirsizlik olmayacağına da ikna olacak ve oyunu ona göre kullanacak" değerlendirmesi yapıyor.
GÜL DÖNERSE..
Cumhurbaşkanı Gül'ün partinin başına geçme kararı vermesi halinde Eylül sonu veya Ekim başında AK Parti kongresinin olağanüstü toplanarak yeni genel başkanı seçeceği belirtiliyor. Gül'ün gelir gelmez 'başbakan olma' fikrine sıcak bakmadığı için bir ara seçimin (Bayburt modeli) gündeme gelmeyeceğini dile getiren AK Parti kurmayları, "Kasımda erken seçim"in gündeme gelebileceğini ifade ediyor.

nbsp;Erdoğan Köşk'e aday olursa... Tek halef Abdullah Gül

İSTİŞARELERDEN SONRA NE YAPACAĞIMIZI GÖRECEKSİNİZ
Cumhurbaşkanı Gül, il ziyaretleri kapsamında geldiği Kırklareli'de Valilik, Belediye ve Kırklareli Üniversitesi'ni ziyaret ettikten sonra iş adamları, siyasetçiler ve kanaat önderleriyle buluştu. Burada tüm illeri gezen ilk cumhurbaşkanı olması sebebiyle hazırlanan dev Türkiye haritasının önünde yurt gezilerini anlatan Gül, Ankara'nın üzerine de imza attı. nbsp;Abdullah Gül, gazetecilerin görev süresinin sonunda siyasete dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya ise, "Siyasete dönecek miyim konusunu dün konuşmuştuk. Tabiî ki istişare edeceğiz ve hep beraber neler yapacağımızı göreceksiniz" cevabını verdi.



Yücel Kayaoğlu / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...