'Çatı aday' İhsanoğlu hakkında kritik iddia

/ Kaynak: İHA
'Çatı aday' İhsanoğlu hakkında kritik iddia

Politika Haberleri  / İHA

DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, çatı aday ile ilgili 'Başka merkezlerde belirlenen bir adayı bize ve topluma dayatmaya çalışılmaktadırlar' dedi.

Sosyal paylaşım sitesi hesabından konuyla ilgili açıklama yapan DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, "Demokratik Sol Parti olarak Cumhurbaşkanlığı seçimine bir 'çatı Adayı' ile gidilmesi düşüncesine olumlu yaklaşmıştık. CHP ve MHP Genel Başkanlarının partimizi ziyaretlerinde, 'toplumun tümünü kucaklayacak, Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkacak, ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyacak bir aday olmalı' görüşü ortaya konulmuştu. Bu görüşmelerde, ilk tur ziyaretlerden sonra gelişmelerden tarafımıza bilgi verileceği de beyan edilmişti. Ancak bugün içinde bulunduğumuz ortamda görülüyor ki, her iki parti Genel Başkanları bu süreçte, başka merkezlerde belirlenen bir adayı bize ve topluma dayatmaya çalışılmaktadırlar. 'Çatı Aday' olarak önerilen isim, üzerinde uzlaşılan ve yukarıda saydığımız nitelikleri taşımamaktadır. Cumhuriyete ve niteliklerine sahip çıkabilecek, toplumun tümünü kucaklayacak, bölünmenin önüne geçecek aday arayışı mutlaka sürdürülmelidir. Demokratik Sol Parti olarak, Parlamentoda bu düşüncelere sahip yeterli sayıda Milletvekili bulunduğuna inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...