O bebekler terk edilmemiş, rehin alınmış!

/ Kaynak: İHA
O bebekler terk edilmemiş, rehin alınmış!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Adana'da bir evde anneleri tarafından terk edildiği söylenen iki bebeğin, aslında annelerinin fuhuş yapması için evde rehin tutulduğu ortaya çıktı.

Adana'da merkez Seyhan ilçesine bağlı Fevzipaşa Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Güllü S. adındaki kadın, 11 Haziran günü Murat E. isimli 4 aylık bebeği, annesi Gülay E.'nin (19) kendisine bıraktığını ve 10 gündür dönmediğini belirterek Şakirpaşa Polis Merkezi'ne götürdü. Bunun üzerine devlet, babası da uyuşturucu ticaretinden cezaevinde olan bebeğe sahip çıkarak çocuk yuvasına yerleştirdi.

Polis bir taraftan da bebeğin annesini aramaya başladı. Telefonla ulaşılan Gülay E., kendisine zorla fuhuş yaptırıldığını, bu nedenle bebeğini bırakıp kaçmak zorunda kaldığını söyledi. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Polis önce bebeği polis merkezine getiren eve operasyon yaptı. Yapılan operasyonda polis evde bir bebek daha buldu. Güllü S., bu bebeği de annesinin bırakıp kaçtığını söyledi. Bunun üzerine polis Güllü S. ve bebeği emniyete götürdü. Kadın, bebeğin 5 aylık Ömür isminde kız bebek olduğunu, annesinin 25 yaşında Burcu G. olduğunu, eşinin ise yine uyuşturucu ticaretinden hapiste olduğunu belirtti. Bunun üzerine anne G.'ye telefonla ulaşıldı. Ancak Burcu G., Nevşehir'de olduğunu, Adana'ya gelmeye korktuğunu, kendisine zorla fuhuş yaptırıldığını, bebeğinin yurda verilmesini istedi.

Polis Ömür bebeği de yurda yerleştirdi. Polis daha sonra iki anneye de telefonla ulaşarak Ahlak Büro Amirliği'ne davet etti. Anneler bir gün sonra polise ifade verdi.

Gülay E.'nin ifadesinde, 2 yıl önce evlendiğini ancak resmi nikah yapmadıklarını eşinin hamileyken uyuşturucu ticaretinden cezaevine girdiğini belirterek, "Eşim cezaevine girdikten sonra ailem bana bakmadı. Ben de sığınma evine gittim. Burada bir süre kaldıktan sonra Murat ismini verdiğim bebek dünyaya getirdim. Bebeğim olduktan sonra sığınma evinden çıkıp ailemin yanına gittim. Ancak ailem istemediği için aile dostumuz olan Güllü S.'nin evine gittim. Bu arada orada Burcu G. isimli bayan ve bebeği vardı. Daha önce otoyolda fuhuş yapan Güllü S.'nin dostu Cebrail I., Burcu G.'yi otoyola götürüp burada erkeklere pazarlıyordu. Bir süre sonra Güllü S. evin ihtiyaçları için benim fuhuş yapmamı istedi. Ben önce istemedim ama Cebrail, 'bebeğini öldürürüm, sokağa atarım ya da yurda veririm' diyerek beni tehdit ettiği için ben de fuhuş yapmaya başladım. Otoyolda 20-30 liraya kamyoncularla birlikte oluyordum. Ama dayanamadığım için 10 Haziran 2014 günü Burcu ile birlikte kaçtık. Sonra benim bebeğimi polise götürüp yurda verdiler. Ben Antalya'da çalışmaya başlamıştım fuhuş yapmak istemiyorum. Ekonomik durumum iyi olunca bebeğimi alacağım. Cebrail ve Güllü'den şikayetçiyim" dediği öğrenildi.

Burcu G. ise eşinden ayrıldığı ve sonra eşinin uyuşturucu ticaretinden cezaevine düştüğünü, bunun üzerine kendisine ailesi bakmadığı için Güllü S.'nin yanına geldiğini anlatarak, "Burada Güllü S. bebeğime bakıyor ben de Cebrail ile birlikte otoyola giderek fuhuş yapıyordum. Burada günde 300-400 lira para kazanıyordum. Paranın hepsini Cebrail alıyordu. Bir süre beni Van'a götürdüler, burada fuhuş yaptım. Ben bu işleri yaparken eve Gülay E. geldi. Ona da fuhuş yaptırmaya başladılar. Biz yapmak istemediğimizi söyleyince bebeğimizi öldürmek ve yurda vermekle tehdit ediyorlardı. En sonunda dayanamayarak Gülay ile birlikte kaçtık. Ben Nevşehir'e giderek burada çalışmaya başlamıştım. Bize telefonla ulaşıp tehdit ettiler. Bebekleri yurda vereceklerini söylediler. Önce Murat bebeği polise teslim edip yurda verdiler bizim gelmemiz için ama biz gelmedik. Onların elinde kalacağına yurtta kalsın bebeklerimiz. Ben ikisinden de şikayetçiyim" dediği öğrenildi.

Güllü S. ise annelerin bu ifadelerini yalanlarken kendisinin bebeklere Allah rızası için baktığını, Cebrail'i tanımadığını söyledi. Polis şimdi her yerde Cebrail I.'yı arıyor.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...