Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman, AYM kararından memnun

Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman, AYM kararından memnun

GÜNDEM Haberleri

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök AYM'nin Balyoz kararı hakkında ''Memnun oldum" derken, Aytaç Yalman ise ''Üzerime görev düşerse hazırım'' dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman, AYM'nin Balyoz davasında hak ihlali yapıldığı yönündeki kararını olumlu karşıladı. Özkök, ''Memnun oldum, yargıya güvenin'' derken, Yalman ''Üzerime görev düşerse hazırım'' ifadesini kullandı.

Anayasa Mahkemesi, Balyoz davasında yapılan 230 başvuruyu birleştirerek, tüm sanıkların haklarının ihlal edildiğine karar verdi.

ÖZKÖK: MEMNUN OLDUM
Kararı değerlendiren dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, "Anayasa Mahkemesi'nin kararından memnun oldum. Her zaman söylemişimdir; hukuka, yargıya güvenmeliyiz" dedi.

Anayasa Mahkemesi, Özkök'ün mahkemece dinlenmemiş olmasını hak ihlali saydı. Balyoz davası sanıkları Özkök'ün dinlenmesi için, başvuruda bulunmuş ancak mahkeme gerek görmemişti.

YALMAN: ÜZERİME DÜŞENİ YAPARIM
Mahkemece dinlenmemiş olması Anayasa Mahkemesi'nce Balyoz davasında hak ihlali olarak değerlendirilen dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman ise, "Yüksek Mahkeme'nin kararından çok mutlu oldum. Dinlenmemiş olmamızın bir eksiklik olduğu Anayasa Mahkemesi'nce tespit edilmiş oldu" diye konuştu.

Yalman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arkadaşlarımız çok zor şartlar altında, çok uzun süre sıkıntı çektiler. Biz de birçok sıkıntı çektik. Bu nedenle Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar beni çok sevindirdi. Ben mahkemede dinlenmek için girişimde bulundum. Ancak mahkeme böyle bir ihtiyaç duymadı. Bunun şimdi hak ihlali olduğuna karar verilmiş olması yargılama sürecindeki eksikliği ortaya koymuş oldu.

Ben üzerime düşen bir görev olursa yapmaya hazırım. Yüksek Mahkeme'nin kararı sonrasında nasıl bir yol izlenecek onu tam bilmiyorum. Ama sanıyorum uygun bir zamanda bu kararın gereği olarak üzerime düşen bir görev olursa onu memnuniyetle ifa ederim." (MİLLİYET)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...