Aysal'dan açıklama! Bu ligde yer almayız

Aysal'dan açıklama! Bu ligde yer almayız

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Ülker maçına çıkmayacağını açıklayan Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal, merak edilen konular hakkında konuştu.

Aysal'ın "Basketbol şubesini dağıtmayacağız, aksine vitesi yükselteceğiz.. Koç ve oyuncular aynen kalacak, paralarını ödeyeceğiz.. Eğer ligden çekilme kararını alırsak, Türkiye Ligi'nde oynamayacağız.. Ama Avrupa'da mücadele etmek için gereken platformlarda çalışmamızı yapacağız.. Tekrar söylüyorum, şube olduğu gibi kalacak ve biz Türkiye'de değil, Avrupa'da oynayacağız.." sözleri dikkat çekti. nbsp;


İşte Ünal Aysal'ın gündem oluşturacak açıklamaları...
'ŞAİBE DEVAM ETTİKÇE BU LİGDE YER ALAMAYIZ'


Galatasaray'ın tek derdi Basketbol Federasyonu.. "Türk basketbolu bu tutarsız ve şaibeli zihniyetten kurtulmadığı sürece bizim G.Saray olarak bu liglerde yer almamız söz konusu gözükmüyor" diyen Aysal; Ülker Arena'da oynanan 5'inci maçtaki olayların gerektiği gibi rapor edilmediğine, hatta raporların değiştirilmiş olabileceğine, eldeki raporlarla bile saha kapama gerekirken TBF'nin gereken kararı alamadığını belirtiyor.."


'ŞUBE KAPANMAYACAK VİTES YÜKSELTECEĞİZ'
Yani basketbol şubesi kapacak mı?
Aysal'ın yanıtı: "Kesinlikle hayır.. Basketbol şubesini dağıtmayacağız, aksinevitesi yükselteceğiz.. Koç ve oyuncular aynen kalacak, paralarını ödeyeceğiz.. Eğer ligden çekilme kararını alırsak, Türkiye Ligi'nde oynamayacağız.. Ama Avrupa'da mücadele etmek için gereken platformlarda çalışmamızı yapacağız.. Tekrar söylüyorum, şube olduğu gibi kalacak ve biz Türkiye'de değil, Avrupa'da oynayacağız.."


'SPOR YAPMIYORUZ DEDiKODU ÜRETiYORUZ'
Galatasaray açısından mevzu kupa mevzusu değil.. İki kulübün müzeleri de kupalarla dolu.. 1 eksik 1 fazla olmuş kimse için farketmez.. Hatta mevzu F.Bahçe ile de değil.. Aysal, aksine F.Bahçe ile ilişkileri düzeltmek istiyor. "Şu anda sadece medyaya dedikodu üretiyoruz, spor aktivitesi gerçekleştiremiyoruz.. Böyle giderse yakında karşı karşıya bile gelemeyeceğiz" sözleriyle bunu açıkça ifade ediyor..


'PARA İÇİN BÖYLE BİR TİYATRO OYNAMAYIZ'
Gündemdeki soru şu: "G.Saray basketbol şubesini kapatacak mı? Yoksa mali küçülmeye gitmek için bu olayları bir fırsat olarak mı kullanıyor?"


Aysal bu soruya şöyle yanıt verdi: "Biz para için böyle bir tiyatro oynar mıyız? Kafamızdan geçen şudur: Bu zihniyet temizlenmediği sürece gelecek sezon profesyonel basketbol liglerinde yer almayı düşünmüyoruz.. Ancak kesin kararımızı vermedik.. Bu kararı vermek yönetim kurulunun yetkisi dahilinde.. Ancak bu kararı tek başımıza almayız; camianın konsensusla bu kararı desteklemesi lazım.."


'FUTBOLDA HOCA 1 HAFTADA NETLEŞİR'
Başkanı yakalayınca teknik direktör transferini sormamak olmaz.. Kesin bir isimden bahsetmedi; "1 hafta içinde isim netleşir" demekle yetindi..


'ÇIKMIYORUZ DEYİNCE FORMÜL UYDURDULAR'
Basketbol Federasyonu'nun dün yaptığı açıklama da gündeme geldi.. "F.Bahçe'den bazı güvenlik önlemleri almasını talep etmişler.. Eğer onlar sağlanmazsa maçı oynatmayı zaten düşünmüyorlarmış" diyecek oldum.. Aldığım yanıt: "Hiç inandırıcı değil.. Bize böyle önlemlerden filan hiç bahsetmediler.. Biz maça çıkmama kararını açıklayınca birden böyle bir formül uydurdular bence.."
Kaynak: Vatan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...