'Özel'e kaçışa 'şahane' formül... 'Tıbbiye-i Şahane' geliyor

'Özel'e kaçışa 'şahane' formül... 'Tıbbiye-i Şahane' geliyor

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı, Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki hocaların özel hastanelere gidişini engellemek için dünyanın en büyük tıp fakültesini kuruyor.

Türkiye'de ilk defa Sağlık Bakanlığı, kendi personelini yetiştirip, doktor ve sağlık personel açığını gidermek için "Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane"yi açıyor. Türkiye'deki 59 eğitim araştırma hastanesi uygulama merkezi olarak kullanılacak. Tıbbiye-i Şahane dünyanın en büyük üniversite hastanesi olacak. İstanbul'da Haydarpaşa yerleşkesinde bulunan Türkiye'nin ilk tıp fakültesi binası olan ve 1903 yılında Sultan 2. Abdülhamit Han tarafından kurulan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane ismini alacak olan üniversite önümüzdeki yıl öğrenci alacak. nbsp;İlk yıl 500 kontenjanla eğitim-öğretime başlayacak olan Tıbbiye-i Şahane, yurtiçi ve yurt dışında fakülte açma yetkisi sayesinde kontenjanını Türkiye'nin talepleri doğrultusunda belirleyebilecek. Eğitim ve Araştırma hastanelerinde görev yapan bin 500 doçent ve profesörün kadroları da Tıbbiye-i Şahane'ye aktarılarak aynı zamanda Türkiye'nin en büyük tıp fakültesi kadrosuna sahip olacak. Tıbbiye-i Şahane'de okuyan tıp öğrencileri eğitimlerini tamamladıktan sonra üniversitenin kendisine bağlı Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki 59 eğitim araştırma hastanesinde intörnlük eğitimlerini sürdürecek. nbsp;
Gökhan KAYA / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...