Ülker'den Karamehmet'e 'Türkcell' için destek nakit desteği

Ülker'den Karamehmet'e 'Türkcell' için destek nakit desteği

Ekonomi Haberleri

Turkcell hisselerini geri almak için 1.6 milyar $ bulması gereken Karamehmet'e desteğe hazırlanan Ülker,hisse almayacaklarını sorunu çözeceklerini söyledi.

Turkcell hisselerini geri alamak için 1.6 milyar $ bulması gereken Karamehmet'e desteğe hazırlanan Ülker, hisse almayacaklarını, amaçlarının sorunu çözmek olduğunu söyledi. 'Fikir kimden geldi' sorusuna Ülker "Aklın zekatı var" yanıtını verdi.

Rus Alfa'daki yüzde 13.8'lik Turkcell hissesini geri alabilmek için 1.6 milyar dolar bulması gereken Çukurova'nın patronu Mehmet Emin Karamehmet'in kapısını çaldığı Murat Ülker, amaçlarının yaşanan sorunu çözmek olduğunu söyledi. Bizim Mutfak'ın İzmir'de düzenlediği basın lansmanı sonrası soruları yanıtlayan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Yıldız Holding'in iştiraki Gözde Girişim'in Turkcell'le sürdürdüğü finansman pazarlıkları hakkında bilgi verdi. Daha önce kamuoyuna da açıklandığı gibi Çukurova Grubu'na 'yapılandırılmış şartlı finansman' desteği sağlamayı planladıklarını anlatan Murat Ülker 'Bu işe nasıl girdiniz. Talep Karamehmet'ten mi geldi. Birisi mi telkin etti? sorusu üzerine "Benim aklıma geldi" dedi.

Fikir birkaç ay önce oluştu

Fikrin birkaç ay önce oluştuğunu anlatan Ülker "Sizin aklınıza gelmez mi bazı şeyler. Aklın zekatı vardır. İyi bir şey gelir yaparsın, kötü bir şey gelir yapmazsın. Bu fikri arkadaşlar oluşturdular. Ayrıca onun da (Karamehmet) ekibi var. Biz aynı piyasada insanlar, tanışıyoruz birbirimizle" diye konuştu. Ülker, ortada Karamehmet'in ödemesi gereken 1.6 milyar dolar borç olduğuna dikkat çekerek "Burada çözülmesi gereken bir sorun var. Şu anda konuştuğumuz şey biz o soruna yardımcı olur muyuz? Yani biz, Turkcell satılıyor, biz de alıyor değiliz. nbsp; Bu yok. Şu anda Alfa ile bir borç alışverişi olmuş. Mahkemelik bir durum var. Bizim şu an konuştuğumuz da hisse almak değil, finansman desteği. Bu da daha gerçekleşmedi" dedi.
nbsp;
Geçerli teminat alacağız

Finansman sağlamaları sonrasında borcun ödenememesi durumunda Turkcell'e ortaklığın gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine de Ülker "O zaman tekrar düşünmek zorunda kalırız herhalde" dedi. Ülker, finansmanın nasıl sağlanacağına ilişkin ise bir miktar öz sermaye koyacaklarını belirterek ayrıca bankalarla da görüştüklerini anlattı.

'Çukurova'dan nasıl bir teminat alacaksınız' sorusuna da Ülker "Geçerli bir teminat alacağız. Teminatın, parayı verecek bankayı da razı etmesi lazım. Benim kendi keyfim değil ki. Usulü neyse o olacak. Şartları var. Kimse kimseye teminatsız, yoldan geçerken 2 milyar para verecek hali yok. Ayrıca Çukurova da bu memleketin güzide bir firması" yanıtını verdi.

Çukurova'nın son 5-10 yıldır muhataplarıyla mahkemelik olduğunun hatırlatılması üzerine Ülker "Belki muhatapları kötüdür. Prensip olarak şuna inanırım. İnsanların hepsi iyidir. En basitinden sigara içmek kötüdür. Sigara içince adam kötü müdür. Sigara içmesi kötüdür" dedi.
nbsp;
Eti Soda'ya talibiz

Murat Ülker, birçok satın almaya imza atan Ülker Grubu'nun Ciner Grubu'na ait Eti Soda'ya talip olduğu iddialarını da doğruladı. Ülker "Eti Soda'nın Murat Ülker için cazip olan kısmı, yerin altına kimse girmiyor. Bir şey kazmıyor. Maden gibi değil yani. Kimyasal bir tesis. Karşı taraf satmaya istekli olursa olabileceğini düşünüyoruz. Biz de onu Gözde'nin portföyünün içine dahil edebiliriz. Ama bu bir düşünce, oturup karşılıklı resmi olarak bir şey görüşmedik. Planlıyoruz" dedi.

Godiva'yı her gün satıyoruz!

Murat Ülker, Turkcell'e finansman desteği sırasında Godiva'yı satacağı yönündeki söylentilere ise espriyle cevap verdi. Ülker "Godiva'yı her gün binlerce satıyoruz. Satışlar iyi. Hatta bildiğiniz çileği Godiva'ya batırıyorsun kapış kapış gidiyor. Basından arkadaşlar düşünmüşler, Godiva'yı satsın, buradan açığını kapatsın diye... Teşekkür ediyorum. Ama yok öyle bir şey. Yardımcı olacak olan varsa nakit para verebilir" dedi.
nbsp;
Karamehmet 30 Temmuz'a kadar zaman kazandı
nbsp;
Turkcell'in hissedarları Rus Altimo (Alfa) ve Çukurova Holding arasında şirketin kontrol hisselerine ilişkin davayı gören İngiltere Yüksek Mahkemesi (Privy Council), Çukurova'nın yapacağı ödeme konusunda son ödeme tarihini bir ay erteleme ile 30 Temmuz'a uzattı. Çukurova ve Altimo arasındaki davaya ilişkin önceki gün bir oturum düzenleyen Privy Council'den dün yapılan açıklamada "Mahkeme son ödeme tarihini 30 Temmuz 2014'e kadar uzatma kararı aldı, bu süre içinde faiz işlemeye devam edecek" denildi. Privy Council, Nisan ayı sonundaki kararında Çukurova Grubu'nun Turkcell'in Altimo tarafından rehnedilen yüzde 13.8 hissesini geri alarak şirkette hissedar kalabilmesi için 24 Haziran'a kadar Altimo'ya 1.6 milyar dolar ödemesine hükmetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...