Başbakan Erdoğan'dan 'çatı aday' ve 'Balyoz' yorumu

Başbakan Erdoğan'dan 'çatı aday' ve 'Balyoz' yorumu

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, CHP ve MHP'nin çatı adayı ile ilgili, ''Onlar kendilerine göre temeli olmayan çatı kurdular. Bu çatıları hayırlı olsun''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere Avusturya'ya gitti.Başbakan Erdoğan Avusturya'ya hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.Musul'da 15 Türk işçinin daha kaçırıldığı iddiasının kesin olmasığını belirten Başbakan Erdoğan, ''Arkadaşlar böyle bir şey söz konusu değil dediler. Dün bir heyetim Kuzey Irak'taydı. Temaslarını yaptılar gece geç saatte döndüler. Bizim için en önemlisi 80 vatandaşımızı sağ salim ülkemize dönmelerini sağlamaktır'' dedi.Erdoğan, 12 Eylül davasıyla ilgili, "Konuyla ilgili olarak aslında nihai nokta konulmuş değil. Yargı süreci bununla ilgili de bitmiş değil. İlk derece mahkemenin vermiş olduğu bir karardır. Burada bu işin temyizi söz konusu. Tüm bunların dışında yine avukatlarını yapacağı farklı itirazlar söz konusudur. Bunları görmeden, bu kararları şu anda bilmeden bir açıklama yapmanın çok aceleci bir tavır olacağını düşünüyorum. O kararlar da verildikten sonra bir kanaat belirtmenin çok daha isabetli olacağı düşüncesindeyim" diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN DÜNYA KUPASI FAVORİSİNİ AÇIKLADI

'TEMELİ OLMAYAN ÇATI KURDULAR'

Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP'nin Köşk için Ekmeleddin İhsanoğlu'nu çatı adayı göstermesiyle ilgili ise, ''Bu konuda en güzel açıklamayı milletim yapacaktır. Onlar kendilerine göre temeli olmayan çatı kurdular. Bu çatıları hayırlı olsun'' değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

MUSUL'DA 15 TÜRK İŞÇİNİN KAÇIRILDIĞI İDDİASI

''15 ile ilgili olay kesin bir olay değil. Böyle bir şey arkadaşlar söz konusu değil dediler. Biz tabi çok yakın markajda bu işi takip ediyoruz. Dün bir heyetim Kuzey Irak'taydı. Temaslarını yaptıar gece geç saatte döndüler. Farklı kanallarla çok farklı bir süreci işletiyoruz. Fevri adımlarla atacağımızı bir adım oradaki vatandaşlarımızın geleceği akıbeti için daha farklı sıkıntılar doğurabilir. Bizim için en önemlisi bu 80 vatandaşımızı sağ salim ülkemize dönmelerini sağlamaktır. Basra Başkonsolosluğumuzu boşaltmış durumdayız. Irak'taki tabloya göre nerede bir tehdit hassasiyet gösteriyorsa vatandaşlarımızın tahliyesine yönelik adımları atıyoruz.

Olay IŞİD unsurları ile Irak ordusu arasında mücadeleden mezhep savaşına dönüşmüştür, biz bunu tasvip etmiyoruz.

Amerika yaptığı açıklamalarıyla bu tür saldırıya sıcak bakmıyor. Çünkü burada IŞİD unsurlarının halkla iç içe olmuş olması sivil vatandaşların böyle bir harekatta ciddi manada ölümüne yol açabilir. Şimdi böyle hassas yanı var. Tabii burada özellikle Irak Ordusu'nun mevzilerini terk etmek suretiyle kaçması, oraları tamamıyla onlara bırakması çok manidardır. Olay artık IŞİD unsurlarıyla Irak arasında bir mücadele veya iç savaş olmaktan çıkmış adeta mezheplerarası iç savaşa dönüşmüştür. Biliyorsunuz Sünni ve Şia savaşı konumundadır. Biz bunu asla ve kata tasvip etmiyoruz. Bizim değer yargılarımızda mezhebi taassubun olması mümkün değildir.

'ALLAHUEKBER DİYEREK ÖLDÜREMEZ'

Bir Müslüman diğer bir Müslümanı Allahuekber diyerek öldüremez. Şu yapılanları bizim T.C. hükümeti olarak tasvibimiz asla mümkün değildir. Bizim birinci önceliğimiz bu 80 vatandaşımız ülkemize döndürmektir.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

AK Parti olarak biz bir ilkeler partisiyiz. İstişarelere dayalı olarak çalışmalarını yürüten AK Parti kendi içindeki tüm mekanizmalarını çalıştırmak suretiyle ki bunun en önemli ayağını partimisin il kongre delegeleri temsil etmektedir. Onlarla vekilllerimizde parti kurucularımızla bu istişareyi yapmış durumdayız. Bütün arkadaşlarımızın yazılı beyanlarını almış vaziyetteyiz. Talep nedir teklif nedir şu anda görmüş durumdayız. Meclis Başkanımızın da bu konuda düşüncelerini aldım. Ay sonu itibarıyla nihai kararımızı milletimizle paylaşırız.

ÇATI ADAYI YORUMU

Bu konuda benim söyleyecek hiçbir şeyim yok. 10 Ağustos'ta milletimiz nihai kararını verecektir. Dolayısıyla ben öyledir, böyledir, bunları söylememe gerek yok. Onları zaten Kılıçdaroğlu söylüyor, Sayın Bahçeli de söylüyor. Onların kendilerine göre temeli olmayan çatı kurmuşlar. Bu çatıları hayırlı olsun.

AYM'NİN BALYOZ'DA HAK İHLALİ KARARI

Bireysel başvuru yolunu açan iktidar biziz. Tekrar yargılanmaları söz konusu. Temenni ederiz ki burada da adelet yerini bulmuş olur.

12 EYLÜL DAVASI

Konuyla ilgili olarak aslında nihai nokta konulmuş değil. Yargı süreci bununla ilgili de bitmiş değil. İlk derece mahkemenin vermiş olduğu bir karardır. Burada bu işin temyizi söz konusu. Tüm bunların dışında yine avukatlarını yapacağı farklı itirazlar söz konusudur. Bunları görmeden, bu kararları şu anda bilmeden bir açıklama yapmanın çok aceleci bir tavır olacağını düşünüyorum. O kararlar da verildikten sonra bir kanaat belirtmenin çok daha isabetli olacağı düşüncesindeyim.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...