Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Facebook neden açılmıyor?

Facebook neden açılmıyor?

TEKNOLOJİ Haberleri

Facebook hesaplarını açmak isteyen kullanıcılar hata uyarısı aldı. Peki Facebook neden açılmıyor? Facebook kapandımı

Facebook neden açılmıyor? Dünyaca popüler sosyal medya sitesi Facebook'a girmek isteyen kullanıcalar hata uyarısı ile karşılaştılar. Facebook; 'Üzgünüz, bir şeyler ters gitti. Biz en kısa sürede elimizden geldiği kadar bu sabit getting üzerinde çalışıyoruz.' uyarısında bulundu. nbsp;

Sosyal ağ devi Facebook'a sabah saatlerinde dünya genelinde erişim koptu. Facebook'a girmeye çalışan kullanıcılar teknik bir sorun yaşandığını ve sorun üzerinde çalışıldığına dair bir uyarı mesajıyla karşılaşıyor. Facebook'un neden çöktüğü bilinmezken Twitter'dan kullanıcılar siteye giremediğine dair tweet'ler atmaya başladı Siteye erişim sağlamak isteyenler bu hatayla karşılaştı.

Facebook'tan Slingshot Uygulaması nbsp;

Facebook Slingshot'la yeni bir sayfa açtı. Facebook'tan yeni bir uygulama : Slingshot ! Snapchat uygulamasının tutulduğunu gören Facebook yeni uygulaması ile Snapchat'e rakip oldu. nbsp;Teknoloji ilerledikçe sosyal paylaşım siteleri arasındaki rekabet de artıyor. Rakipler arasındaki kıyasıya rekabet yeniliklerin de her geçen gün hızlanmasına sebep oluyor. Facebook Slingshot'ı getirdi. nbsp;Facebook yeni uygulaması ile rakiplerinden geri kalmıyor. Facebook'un yeni uygulaması Slingshot nedir? Slingshot ne için oluşturuldu?

Facebook'un Snapchat'in potansiyelini görmesiyle birlikte önce Snapchat'i satın almaya çalışması; ancak Snapchat'in buna yanaşmaması sonucunda Facebook Camera ve Facebook Poke uygulamalarını geliştirmesi şirkete yaramamış, iki uygulamayı da ilgi görmediği için yayından kaldırmak durumunda kalmıştı. Ancak şirket Snapchat'i alanında yalnız bırakmamakta kararlı ve uzun süredir üzerinde çalıştığı Slingshot uygulaması nihayet hem Android hem de iOS platformu için yayınlanmış durumda.

nbsp;FACEBOOK SLINGSHOT NEDİR?

Slingshot Facebook'un Instagram, Vine ve Snapchat karışımı özel bir uygulaması. Kullanıcılarla fotoğraf alışverişinde bulunabileceğiniz uygulamayı diğer uygulamalardan ayıran en önemli özelliği ise size gönderilen fotoğrafı görüntülemek istiyorsanız sizin de karşı tarafa fotoğraf göndermek zorunda olmanız Uygulamanın oluşturucularından Will Ruben, konuyla ilgili yaptığı açıklamada söz konusu uygulamanın kullanıcıların tasarlayacaığını konuşturacağını ve kimsenin sadece izleyici olarak kalmayacağını kaydetti. "Kimsenin izleyici olarak kalmayacağı" sözü ise doğrudan az önce belirttiğimiz "fotoğrafı görmek istiyorsan sen de fotoğraf gönder" mantığına dayanıyor Fotoğraf Snapchat'te olduğu gibi saniyeler sonra kendi kendine yok olmuyor; bunun yerine kullanıcı dilediği zaman paylaştığı fotoğrafı silebiliyor. Herhangi bir zaman sınırlaması yok. Fotoğraf üzerinde özel bir palet yardımıyla özel çalışmalar da yapılabiliyor ve video, fotoğraf ve metinleri daha süslü bir şekilde karşı tarafa ulaştırabiliyorsunuz.


'Gizli servis, Facebook üzerinden dinliyor'

İngiliz gazeteleri haberlerinde İngiliz gizli servisi GCHQ'nun yasalardaki boşluktan yararlanarak mahkeme kararı olmadan facebook üzerinden internet kullanıcılarını dinlediğini bildirdi. Morning star gibi kızıl gazeteler olayı protesto ederken, Metro "GCHQ'nun sizin internet kullanımınızı izlediği açıklandı" manşetli haberinde halkı uyardı. Gizli servislerin terörizmle mücadeleyi bahane ederek yasadaki boşluktan yararlandıkları ve mahkeme kararına başvurmadan her gün Facebook ve Twitter güncelleştirmelerine girdiklerine dikkat çekildi. Bir İçişleri Bakanlığı görevlisinin GCHQ'nün halkı dinlendiğini itiraf etmesi üzerine olay patlak verdi. Google yabancı serverlarla çalıştığı için Google üzerinden gizli servislerin kontrollarını yaptığı anlaşıldı. Metro'nun haberinde milyonlarca kişinin özel hayatlarına girildiği ve insan haklarının çiğnendiği bildirildi. Uluslararası Af Örgütü yasaları çiğneyen hükümetin savunmasının utanç verici olduğunu söyledi. Daily Mirror gazetesi haberinde "Facebook'unuz üzerinde casusluk yapıyoruz" başlığını atarak sosyal medya faaliyetlerinin web araştırmalarının İngiltere'de yasal olarak izlendiğini vurguladı. Gizli servis şefi Charles Farr, yasadaki boşluktan yararlanarak halkın haberleşmelerini izleyebildiklerini saklamadı. Kitleyi gözlemeden gerekli istihbaratı elde eedemeyeceklerini söyleyen Güvenlik ve Terörizmle Mücadele Şefi Charles Farr, online hesapların çoğunun İngiltere dışında olduğundan Facebook ve Google hesaplarını izlediklerini savundu. Mahkeme kararı olmadan GCHQ'nun halkın haberleşmelerini izlemesi İngiltere'de set tepkilere yol açtı. Daily Mirror'un başlığında Charles Far'ın şu sözlerine dikkat çekildi: "İngilizler üzerine casusluk yapmamız için yasal 'Evet'e ihtiyacımız yok" The Guardian gazetesi de haberinde İngiltere'nin yasalardaki boşluğu nasıl sömürdüğünü yazdı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...