Maliki aşiretlere seslendi: 'Katillerden uzaklaşın'

/ Kaynak: AA
Maliki aşiretlere seslendi: 'Katillerden uzaklaşın'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Başbakanı, IŞİD'le birlikte savaştığı bilinen bazı aşiret güçlerine, katillerle aralarına kalın çizgiler çekmeleri mesajı verdi.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Iraklı aşiretlerden, 'katiller' olarak nitelendirdiği silahlı gruplarla aralarına "kalın çizgiler çekmelerini" istedi.

Maliki, yaptığı açıklamada, aşiretlere "Dış odakların çıkarlarına hizmet eden katil ve mücrimlerden" uzaklaşma çağrısı yaparak, "Silahlı gruplara, aşiret devrimcileri denmesi kabul edilemez. Hangi aşiret, 400 tutukluyu ve askeri okul öğrencisi 175 kişiyi öldürebilir" dedi.

Ordunun, Musul ve diğer bölgelerde "zayıf olmadığı halde yenilip dağılmasını büyük şok" olarak nitelendiren Maliki, "Siyasi komplolar askeri saflara sirayet etti ancak kuvvetlerimiz kısa sürede toparlanıp zaferler elde etti, bir kısım komutan ve askerdeki psikolojik yenilgiyi ortadan kaldırdı" diye konuştu.

Maliki, orduya katılmak isteyen gönüllülerin hem Şii hem de Sünnilerden oluştuğunu belirterek "Bu gönüllüler, gelecekteki Irak ordusunun esasını teşkil edecek. Çünkü irade ve inançlarıyla seçimlerini yaptılar" ifadesini kullandı.

Bir süredir çatışmaların yaşandığı Irak'ta, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçlerinin, ülkenin en büyük kentlerinden Musul ile Selahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'in yanı sıra bölgedeki kimi yerleşim birimlerinde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...