Facebook çöktü, yarım saat sonra kendine geldi...

Facebook çöktü, yarım saat sonra kendine geldi...

TEKNOLOJİ Haberleri

Popüler sosyal medya platformu Facebook TSİ 10.55 sularında çöktü. Sosyal ağ devi Facebook'a sabah saatlerinde dünya genelinde erişim koptu.

Popüler sosyal medya platformu Facebook TSİ 10.55 sularında çöktü. Facebook'a giremeyen kullanıcılar ise Twitter'da birbiri ardına siteye giremediğine dair tweet atma yarışına girdi. Sosyal ağ devi Facebook'a sabah saatlerinde dünya genelinde erişim koptu. Facebook'a girmeye çalışan kullanıcılar teknik bir sorun yaşandığını ve sorun üzerinde çalışıldığına dair bir uyarı mesajıyla karşılaşıyor. Facebook'un neden çöktüğü bilinmezken Twitter'dan kullanıcılar siteye giremediğine dair tweet'ler atmaya başladı. (Kaynak: Hürriyet)

FACEBOOK'TAN AÇIKLAMA GELDİ
Erişim sorunun düzelmesiyle birlikte Facebook'tan yazılı olarak şu şekilde bir açıklama yapıldı: "Bu sabah saatlerinde bazı kullanıcılarımızın kısa bir süreliğine Facebook'ta paylaşım yapmasını engelleyen bir sorunla karşılaştık. Sorunu hızlıca çözdük ve şu anda yüzde 100 çalışır durumdayız. Yaşanan problemin yol açmış olabileceği sıkıntılardan dolayı özür dileriz".


Facebook 'sapan'la geliyor
Sosyal medya devi Facebook 3 milyar dolar teklife rağmen satın alamadığı "Snapchat"e rakip uygulaması "Slingshot"ı devreye soktu. nbsp;Facebook'un 3 milyar dolar teklif vererek almaya çalıştığı "Snapchat" ile "Slingshot" arasında benzerlikler olsa da, iki uygulama arasında önemli farklar bulunuyor. Geçtiğimiz hafta "Slingshot"ı yanlışlıkla App Store'dan yayınlayıp geri çeken Facebook, dün nbsp;uygulamayı ABD'de piyasaya sundu. "Slingshot", Apple ve Anroid cihazlarda çalışıyor ve Facebook'a üye olma zorunluluğu gerektirmiyor. "Snapchat"ta gönderilen fotoğrafları doğrudan açmak mümkün. "Slingshot"da ise, bu durum biraz farklı. Gönderilen fotoğrafları açabilmek için önce sizin de bir fotoğraf göndermeniz gerekiyor. Eğer bunu yapmazsanız gönderilen fotoğrafın sadece buzlu bir ön izlemesini görebiliyorsunuz. "Snapchat" ile arasındaki diğer önemli fark ise, fotoğrafların bir kaç saniye sonra yok olmaması. Kullanıcı gönderdiği fotoğrafı istediği zaman silebiliyor. "Snapchat"de ise fotoğraf bir süre sonra kendiliğinden kayboluyor. Sosyal medya devi Facebook daha önce de "Snapchat"e benzer bir uygulama olan "Poke"u yayınlamış ama başarılı olamamıştı.

Facebook'ta büyük yenilik
Facebook'un mesajlaşma servisi "Facebook Messenger" uygulamasına video mesaj gönderme özelliği eklendi. Yeni güncellenen uygulamada artık maksimum 15 saniyelik kısa video mesajlar çekip yollayabiliyorsunuz. iOS ve Android cihazlarda güncellenen uygulamada bir yenilik daha var. Versiyon 6 ile gelen "Big Likes" özelliği ile, bir mesajı veya gönderiyi çok beğendiğinizde büyük bir "like" atabiliyorsunuz. Bunu yapmak için parmaklar yukarı butonunu basılı tutmanız yeterli.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...