Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Samimi gülüşün sırrı çözüldü

Samimi gülüşün sırrı çözüldü

YAŞAM Haberleri

İçten gülümsemelerde; göz etrafını saran, kaşları yöneten ve ağzın kenarlarının kalkmasını sağlayan kaslar harekete geçiyor. Ayrıca gülme bulaşıcıymış!

Samimi gülüşün nasıl olduğu keşfedildi. İsviçreli ve Amerikalı bilim adamlarının araştırması içten gelen gülüş esnasında hangi kasların harekete geçtiğini belirledi. Araştırmada, gönüllülerden 19 farklı gülümseme ifadesine bakması istendi. Gönüllüler ifadelere bakıp içten gülümsediğinde yuvarlak kaslar (göz etrafını saran kaslar), kaşları yöneten kaslar ve ağzın kenarlarının kalkmasını sağlayan kasların harekete geçtiği ortaya çıktı. "PloS One" dergisinde yayımlanan araştırmada ayrıca gülümsemenin "bulaşıcı" olduğu da görüldü. Bilim adamları, bir kişi gülümsediğinde karşıdaki kişinin de otomatik şekilde gülümsediğini ve bunun "ayna etkisi" olarak adlandırıldığını açıkladı. Araştırmanın sonuçları, "ayna etkisinden" yoksun otistiklerin tedavisine ışık tutuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...