Facebook'un neden çöktüğü anlaşıldı

/ Kaynak: DHA
Facebook'un neden çöktüğü anlaşıldı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Popüler sosyal medya platformu Facebook bugün Türkiye saati ile 10.55'te çöktü.

Milyonlarca kişinin resimlerini paylaştığı, sohbet ettiği ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook'u açanlar sistemde sorun olduğu, onarım çalışması yapıldığına dair "Sorry, something went wrong. We're working on getting this fixed as soon as we can." uyarısı aldı.

İŞTE O HATA MESAJI

nbsp;Facebook'un neden çöktüğü anlaşıldı


İŞTE FACEBOOK'UN ÇÖKMESİNİN ARDINDAN İLK TEPKİLER

Ayşenaz ?@Aysenazylmzclk
Güne mutlu başladim cunku facebook kapanmis

PİSAGOR™ ?@bilalldmr
İnternet explorer'dan girin zaten siz girene kadar facebook açılır

ESRA ?@tambiesra
MARK BEBEĞİM BABAM ZATEN FACEBOOK SIKTI TİVİTIR MI AÇSAM DİYORDU ACİL HALLET PLS

eji ?@ohmycoolmendler
Facebook çökmüş denildiği halde hala girmeye çalışanlar var,iyice mi çöqertmek istiyorsunuz

Serhat © ?@serhatmunzur
#Facebookbozuldu 13 yıllık Facebook kullanıcısıyım böyle rezalet görmedim.

LAZZZ ?@Atabaysss
Facebook çökmemiş güncelleniyomuş panik yok

M.G ?@fuckpeaace
Gençler şimdi facebook kapandi diye insallah bi akım başlatıp hepsi birden buraya gelmez.

KULLANICILAR TWEET ATMAYA BAŞLADI

Popüler sosyal medya platformu Facebook TSİ 10.55 sularında çöktü. Facebook'a giremeyen kullanıcılar ise Twitter'da birbiri ardına siteye giremediğine dair tweet atma yarışına girdi.

Sosyal ağ devi Facebook'a sabah saatlerinde dünya genelinde erişim koptu. Facebook'a girmeye çalışan kullanıcılar teknik bir sorun yaşandığını ve sorun üzerinde çalışıldığına dair bir uyarı mesajıyla karşılaşıyor.

Facebook'un neden çöktüğü bilinmezken Twitter'dan kullanıcılar siteye giremediğine dair tweet'ler atmaya başladı.

FACEBOOK SLINGSHOT NEDİR?

nbsp;
Facebook Slingshot'la yeni bir sayfa açtı. Facebook'tan yeni bir uygulama : Slingshot ! Snapchat uygulamasının tutulduğunu gören Facebook yeni uygulaması ile Snapchat'e rakip oldu. nbsp; Teknoloji ilerledikçe sosyal paylaşım siteleri arasındaki rekabet de artıyor. Rakipler arasındaki kıyasıya rekabet yeniliklerin de her geçen gün hızlanmasına sebep oluyor. Facebook Slingshot'ı getirdi. nbsp; Facebook yeni uygulaması ile rakiplerinden geri kalmıyor. Facebook'un yeni uygulaması Slingshot nedir? Slingshot ne için oluşturuldu?

Facebook'un Snapchat'in potansiyelini görmesiyle birlikte önce Snapchat'i satın almaya çalışması; ancak Snapchat'in buna yanaşmaması sonucunda Facebook Camera ve Facebook Poke uygulamalarını geliştirmesi şirkete yaramamış, iki uygulamayı da ilgi görmediği için yayından kaldırmak durumunda kalmıştı.

Ancak şirket Snapchat'i alanında yalnız bırakmamakta kararlı ve uzun süredir üzerinde çalıştığı Slingshot uygulaması nihayet hem Android hem de iOS platformu için yayınlanmış durumda.

Slingshot Facebook'un Instagram, Vine ve Snapchat karışımı özel bir uygulaması. Kullanıcılarla fotoğraf alışverişinde bulunabileceğiniz uygulamayı diğer uygulamalardan ayıran en önemli özelliği ise size gönderilen fotoğrafı görüntülemek istiyorsanız sizin de karşı tarafa fotoğraf göndermek zorunda olmanız.

Uygulamanın kurucularından Will Ruben, konuyla ilgili yaptığı açıklamada söz konusu uygulamanın kullanıcıların özgünlüğünü konuşturacağını ve kimsenin sadece izleyici olarak kalmayacağını kaydetti. "Kimsenin izleyici olarak kalmayacağı" sözü ise doğrudan az önce belirttiğimiz "fotoğrafı görmek istiyorsan sen de fotoğraf gönder" mantığına dayanıyor.

Fotoğraf Snapchat'te olduğu gibi saniyeler sonra kendi kendine yok olmuyor; bunun yerine kullanıcı dilediği zaman paylaştığı fotoğrafı silebiliyor. Herhangi bir zaman sınırlaması yok. Fotoğraf üzerinde özel bir palet yardımıyla özel çalışmalar da yapılabiliyor ve video, fotoğraf ve metinleri daha süslü bir şekilde karşı tarafa ulaştırabiliyorsunuz.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...