Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Erdoğan'a Facebook'tan hakarete 6 bin TL ceza

/ Kaynak: DHA
Başbakan Erdoğan'a Facebook'tan hakarete 6 bin TL ceza

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Başbakan Erdoğan'a Facebook'tan hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan üniversite öğrencisi Ecem Fatma Abay, 6 bin 80 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, para cezasının hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl denetim süresi uygulanmasına hükmetti. Sanık, 5 yıl içinde suç işlemezse dava düşecek. Abay savunmasında "Gezi Parkı eylemlerine bile katılmadım. Ben Başbakan Erdoğan'a yönelik yapılan eylemlere katılmayan ve o görüşte olmayan bir kişiyim. Bu mesajları kesinlikle ben yazmadım. Hesabımı ele geçirmiş kişiler yapmış olabilir. Ben büyüklerime saygılı biriyim. Büyüklerime bu şekilde hakaret etmem söz konusu olamaz" dedi.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 30. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Ecem Fatma Abay hazır bulunurken, şikayetçi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı avukatı Ferah Yıldız temsil etti. Kimlik tespitinin ardından savunma yapan sanık Abay, "Söz konusu mesajları ben yayınlamadım. 'Ecem Abay' isimine açılan Facebook bana ait ancak olay tarihinde bu hesabım başka kişiler tarafından ele geçirilmiştir. Bu hesabımdan benim istemim dışında mesajlar yayınlandı. Bu mesajda bunlardan biridir. Hesabımı ve şifremi değiştirmeme rağmen buna engel olamadım. Hesabımı kapattım. Şu anda o hesabı kullanmamaktayım" dedi.

"GEZİ PARKI EYLEMLERİNE BİLE KATILMADIM"
nbsp;Abay, "Gezi Parkı eylemlerine bile katılmadım. Ben, Başbakan Erdoğan'a yönelik yapılan eylemlere katılmayan ve o görüşte olmayan bir kişiyim. Bu mesajları kesinlikle ben yazmadım. Hesabımı ele geçirmiş kişiler yapmış olabilir. Ben büyüklerime saygılı biriyim. Büyüklerime bu şekilde hakaret etmem söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

"POLİSTEKİ İFADEMİ KABUL ETMİYORUM"
nbsp;Hakim karakoldaki ifadesini sorması üzerine sanık Abay, "İfademi alan polisler mesajları tarafımdan kabul edildiği takdirde olayın kapanacağını söylediler. Benim de ilk defa başıma böyle bir şey geliyor. İtiraz etmeden ben de tutanağı imzaladım. Polisteki ifademi kabul etmiyorum" diye konuştu.

"SANIĞIN CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ"
nbsp;Söz alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız da "Şikayetçiyiz, davaya katılmak istiyoruz. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi. Hakim, Başbakan Erdoğan'ın avukatının davaya katılma talebini kabul etti. Son sözü sorulan sanık Abay, "Suçsuzum" dedi.

6 BİN 80 TL ADLİ PARA CEZASI
nbsp;Davayı karara bağlayan hakim, hakaret suçunun sabit olduğunu belirterek, sanık Abay'ı 6 bin 80 TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, para cezasının hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl denetim süresi uygulanmasına hükmetti. Sanık, 5 yıl içinde suç işlemezse dava düşecek.

2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Abay'ın Facebook üzerinden Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiği, bu nedenle üç aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyordu.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...