Başkan Demirel'den, 'maça çıkmama' kararına açıklama

Başkan Demirel'den, 'maça çıkmama' kararına açıklama

SPOR Haberleri

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Galatasaray Liv Hospital'ın 'maça çıkmama' kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sarı kırmızılı ekibin maça çıkması için Ünal Aysal ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade eden Turgay Demirel, bu görüşme neticesinde başkan Ünal Aysal'dan olumlu bir sinyal almadığını söyledi. Ayrıca Galatasaray Spor Kulübü cephesi için gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını ve söz konusu önlemler hakkında sarı kırmızılı kulübe gerekli teminatların verildiğini de açıklayan Demirel, ayrıca konuk takım için özel localar tahsis edildiğini de sözlerine ekledi.


Turgay Demirel'in açıklamalarının tamamı şu şekilde; "Bu gün final maçında her türlü düzgün ortamın sağlandığını temin ediyoruz. Bu sabah Ünal Aysal'ı arayarak ricacı oldum. Yönetim kurulunda karar aldılar. Galatasaray camiasının önemli bir rolü olduğunu hatırlattım. Olumlu bir karar alınmasının doğru olacağını söyledim. İnşallah Galatasaray Basketbol Takımı sahada yerini alır ve en iyi şekilde müsabaka oynanır. Geçriğimiz yıl şampiyon olan ve bu sene 3 kupa alan kadın basketbol takımı da şampiyon oldu. Bu duruma ihtiyatlı yaklaşmalarını istedim." "Bugün avrupa'da oynarız gibi bir açıklama var sanırım. Beko Basketbol Finali'nde oynamayan bir takımın Avrupa'da oynayıp oynamayacağı sorusu olacaktır. Diğer takımlar kendi durumlarını sorgulayacaktır. Ümit ediyorum ki, beni anlayışla karşılayacaktır ve bu ısrardan vazgeçeceklerdir."


"LOCA TEMİN EDİLECEK"
"Her türü güvenliğin sağlanacağı konusunu kendilerine temin ettik. Saha içinde sandalye olmayacak. Benchin arkasında iki sıra güvenlik olacak. Kendilerine loca temin edilecek. Hiç bir problem olmayacak. Zaten hakemler Türkiye'nin en iyi hakemleri. Ümit ediyorum ki bu çağrımız olumlu yanıt bulacaktır." "Hakemlerle ilgili ilk 6 maçta yaklaşık 1200 tane çalınmış karar var ve sadece 1 ya da 2 tanesini tartışıyoruz. Bu da çok iyi bir yönetim gösterildiğini gösteriyor. Şu an bile hakemler üzerine kurulan baskının bir anlamı yoktur. Maça saatler kala bir değişiklik yapmamız söz konusu olamaz."


"AYSAL'DAN NET BİR SİNYAL ALAMADIM"
"Ünal Aysal'dan maça çıkacaklarına dair net bir sinyal aldığımı söyleyemem. Ama ben tüm Galatasaray Basketbol tarihinin ve geleneklerine bir zarar gelmeyeceği ümidini taşıyorum hala." "Galatasaray, maça çıkmazsa tabiki daha sonra küme düşüp düşürülmeyeceklerini tartışacağız ama şu an böyle bir şeyi düşünmüyorum. Şu an tek istediğim aklı selimin galip gelmesi. Sahada bu işin çözülmesini istiyoruz. Sahanın içinden gelmiş tüm arkadaşlarımızın bu maçın oynanmasını istiyor. Sporcular tüm sezon boyunca ter döktüler ve bu maçı oynamak hakları." "Ergin Ataman hakkında bir düşüncemiz yok şahıslar üzerine yoğunlaşmaşmadık. Şu an için yalnızca akşamki maça odaklandık." SPORX

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...