Başbakan Erdoğan Viyana'ya ayak bastı

/ Kaynak: AA
Başbakan Erdoğan Viyana'ya ayak bastı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ''ANA'' ile Avusturya'nın başkenti Viyana'ya geldi.

Viyana Havalimanı'nda Başbakan Erdoğan'ı, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kudret Bülbül, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik, Avrupa Türk Demokratlar Birliği Avusturya Başkanı Abdurrahman Karayazılı ve diğer ilgililer karşıladı.

Başbakan Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım eşlik ediyor.

Başbakan Erdoğan, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) 10. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılacak.

nbsp;Başbakan Erdoğan Viyana'ya ayak bastı

nbsp;

nbsp;Başbakan Erdoğan Viyana'ya ayak bastı

Viyana'da coşkulu kalabalık Erdoğan'ı bekliyor

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10. kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenecek ve Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek etkinlik öncesi binlerce kişi, Albert-Schulz Salonu'nun önüne toplanmaya başladı.Salonun önünde toplananlar, Başbakan Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunuyor. Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, Erzurumlu Aşık Emircan'ın söylediği türkü ve manilere eşlik edip sloganlar atıyor.Kalabalıktaki bazı kişilerin ellerindeki "Hiçbir yerde olmadığı gibi Viyana'da da ezdirmeyiz", "Destek halktan hizmet Ak'tan", "Gadalarını alırım uzun adam" yazılı dövizler dikkat çekti. Bazı kişilerin de üzerinde İngilizce "The Sultan of the World Recep Tayyip Erdoğan" yazılı tişörtler giydikleri görüldü.Aşık Emircan ilk defa biri siyasi ile ilgili şiirler yazdığını belirterek, "En güzel şeyleri onun için yazmaya devam edeceğim. Onu çok seviyoruz. Ona desteğimiz her zaman devam edecek" diye konuştu.Viyana'da yaşayan Beyler Yeşilöz de çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, "Başbakanımızı burada görmekten gurur duyuyoruz. Onu çok seviyoruz" dedi.

nbsp;Başbakan Erdoğan Viyana'ya ayak bastı

nbsp;

nbsp;Başbakan Erdoğan Viyana'ya ayak bastı

İki aylık çocuğu ile gelen Cemile Akol da Başbakan Erdoğan için etkinliğe katıldığını vurgulayarak, "Allah onu başımızdan eksik etmesin. Onu görmek için geldik'' şeklinde konuştu.

İnci Sert de Başbakan Erdoğan için tüm aile fertleriyle etkinliğe katıldığını belirterek, "O sadece Türkiye'nin değil, dünya lideri'' dedi.
Etkinliğin düzenleneceği salona yalnızca bileti olanlar alınacak. Yoğun ilgiden dolayı bilet bulamayanlar ise salonun dışında kurulan dev ekrandan Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını takip edecek.

nbsp;Başbakan Erdoğan Viyana'ya ayak bastı

Başbakan Erdoğan, Fransa ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı François Hollande ile de buluşacak. Görüşme 20 Haziran Cuma günü Elysee Sarayı'nda gerçekleşecek. Erdoğan ve Hollande, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular çerçevesinde Irak'taki gelişmeleri de masaya yatıracak.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...