Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakiyesi yetmedi, 1 yıllık ücretsiz seyahat kazandı

/ Kaynak: DHA
Bakiyesi yetmedi, 1 yıllık ücretsiz seyahat kazandı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Bakiyesi yetmediği için turnikelerden dönen Elif Özçiçek, kartını doldurup geldiğinde 200 milyonuncu yolcu olarak 1 yıl ücretsiz seyahat kartı kazandı.

İzmir'de Aliağa- Cumaovası arası 80 kilometrelik hatta 30 Ağustos 2010 tarihinden bugüne kadar banliyö işletmeciliği yapan TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ortak kuruluşu İZBAN'ın 200 milyonuncu yolcusu üniversite öğrencisi Elif Özçiçek oldu. Bakiyesinin yetersizliği nedeniyle turnikelerden geri dönmek zorunda kalan Özçiçek, kartını doldurup geldiğinde 200 milyonuncu yolcu olarak İZBAN'da 1 yıl ücretsiz seyahat kartı kazandı.

İZBAN hattının en yoğun istasyonlarından biri olan Alsancak Garı İZBAN İstasyonunda 200 milyonuncu yolcuyu İZBAN Genel Müdürü Sebahattin Eriş ve Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev karşıladı. 200 milyonuncu yolcu için geri sayım başladığı sırada turnikelere gelen Özçiçek, kartının bakiyesinin yetersiz olması nedeniyle geçemeyince geri dönmek zorunda kaldı. Kent Kartı'nı doldurduktan sona geldiğinde ise 200 milyonuncu yolcu olarak turnikeden geçti. Bakiyesinin yetersizliği nedeniyle turnikelerden geç geçmesi üniversite öğrencisine 1 yıllık ücretsiz seyahat hakkı kazandırdı.

SİRENLER ÇALDI, KONFETİLER PATLADI

Dokuz Eylül Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümü 1'inci Sınıf öğrencisi Özçiçek, turnikelerden geçerken sirenler çaldı. Ardında da görevliler konfeti patlattı. Çiçeklerle karşılanan şanslı yolcuya İZBAN Genel Müdürü Sebahattin Eriş ve Genel Müdürü Yardımcısı Sönmez Alev "İZBAN'ın 200 milyonuncu yolcusu oldunuz" dedi. İZBAN'ın 200 milyonuncu yolcusu olmakla, İZBAN'la 1 yıllık ücretsiz seyahat hakkı kazandığını öğrenen üniversite öğrencisi Özçiçek çok sevindi. Özçeçiçek "Turnikelerden geçtikten sonra çok şaşırdım. Sirenler ve konfetilerin nedenini önce anlamadım. 200 milyonuncu yolcu olduğumu öğrenince çok sevindim. Okuluma gitmek için her gün İZBAN'ı kullanıyorum" dedi.

İZBAN Genel Müdürü Sebahattin Eriş, "İşletmeciliğe başladığımız zaman günde 12 bin yolcu taşıyorduk, bugün 250 bine yaklaştı. Aliağa- Menderes arası 80 kilometrelik hattımız çok yakında 30 kilometrelik Torbalı hattı açıldığında yolcu sayımız daha da artacak" dedi.

İZBAN daha öncede de 50 milyonuncu yolcuya 1 yıllık sehahat hakkı vermişti.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...