Balyoz'da 230 sanık hakkında karar! İlk tahliye geldi

Balyoz'da 230 sanık hakkında karar! İlk tahliye geldi

GÜNDEM Haberleri

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM'nin kararına uyarak, tahliye yönünde karar verdi. Mahkeme, 230 sanık için tahliye kararı verdi.

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi Balyoz davasındaki tüm sanıkların tahliyesine ve yargılamanın yenilenmesine karar verdi. Yerel mahkeme bu kararla, Anayasa Mahkemesi'nin dün "haklarının ihlal edildiği" yönünde verdiği karara uymuş oldu. Mahkeme heyeti, "İnfaz durdurulmalı, sanıklar derhal serbest bırakılmalı" dedi. nbsp;

Savcılık mütalaasında, hükümlülerin infazının durdurulması ve yeniden yargılanmanın yapılmasını istemişti. Savcının, mahkemeye "infazın durdurulması" yönünde mütalaa verdiği ayrıca dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın mahkeme tarafından dinlenmemesinin altını çizdiği öğrenildi.

Savcının mütalaasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. nbsp; Mahkeme, emekli Orgeneraller Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına, MHP milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek, Emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, Emekli Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 230 hükümlünün infazlarının durdurularak tahliyelerine ve yeniden yargılanmalarına karar verdi. nbsp;

Mahkeme aynı zamanda haklarında yakalama kararı bulunun 6 firari sanığın ise yakalama kararının kaldırılmasına hükmetti. Mahkeme heyeti Balyoz yargılamasının da yeniden yapılmasına karar verdi. Mahkemenin bu kararı ile dava yeniden görülecek.

Mahkemenin kararı ile önümüzdeki saatlerde Silivri, Maltepe, Hadımköy, Hasdal, Mamak ve Sincan Cezaevi'nde bulunan 230 balyoz hükümlüsü akşam saatlerinde tahliye olacak.

TUTUKLU YAKINLARI CEZAEVİNE AKIN ETTİ

Tahliye karının ardından tutuklu yakınları Mamak Cezaevi'ne akın etti. Yakınlarının serbest bırakılacağı haberini alan tutuklu yakınlarının bazılarının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Cezaevinde tutuklu bulunanların yapılan işlemlerinin ardından serbest bırakılacağı öğrenilirken, Kurmay Albay Celal Kerem Eren'in yakını Afife Bayram, adaletin yerini bulduğunu belirtti. Göç kalmış bir adalet olduğunu ama süreçte çok üzüldüklerini ifade eden Bayram, "Suçsuz yere çocuğum üç yıl yattı. İnsan bir gününü bile arıyor. Geçmiş zaman geri gelmiyor ama şimdi mutluyuz" diye konuştu.

İLK TAHLİYELER MALTEPE'DEN

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı sonrası Balyoz Davası'nda tahliyeler başladı. Maltepe Askeri Cezaevi'nden ilk tahliye oldu. Er Mektubu görülmüştür' kitabını da yazan Hava Kurmay Albay Davut İsmet Çınkı ile 4 denizci albay, Maltepe Askeri Cezaevi'nden çıkış yaptı. Cezaevinden çıkan sanıklar yakınlarına sarılarak sevinçlerini paylaştı.

nbsp;Balyoz'da 230 sanık hakkında karar! İlk tahliye geldi

MAMAK'TA BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Sanık yakınlarının akın ettiği bir başka cezaevi ise Mamak oldu. Kararın ardından Mamak Askeri Cezaevi'nde hükümlü bulunanların yakınları cezaevi önüne geldi. Tahliyesi beklenenlerin yakınları Mamak Askeri Cezaevi'nde alındı.

SİNCAN CEZAEVİNE KARAR YAZILDI

Ankara'da, Sincan F Tipi Cezaevinde 21, Mamak Askeri Cezaevinde ise 47 Balyoz Davası hükümlüsü bulunduğu, bunlardan 3'ü dışındakilerin tahliye yazılarının cezaevlerine yazıldığı bildirildi.

Anayasa Mahkemesinin kararı üzerine İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinin, Balyoz Davası'nda hüküm giyen sanıklar hakkında verdiği "infazın durdurulması ve yargılamanın yenilenmesi" kararı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.

İlamat İnfaz Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden, AA'ya yaptığı açıklamada, "Ankara'daki hükümlülerin tahliyeleri için işlemleri yürütüyoruz. Tahliye yazıları yazıldı. Ankara'daki cezaevlerinde bulunanlardan, başka davadan hüküm giyen Ahmet Zeki Üçok, Mehmet Seyfettin Alevcan ve Şafak Yürekli dışındakiler tahliye edilecekler" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Üçok, Alevcan ve Yürekli ile birlikte Balyoz Davası'ndan hüküm giyen Sincan F Tipi Cezaevinde MHP Milletvekili Engin Alan ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı Halil İbrahim Fırtına'nın da arasında bulunduğu 21, Mamak Askeri Cezaevinde ise 47 kişi bulunuyor.

BURCU KUTLUK BABASINI ALMAYA BÖYLE GİTTİ
nbsp;
Anayasa Mahkemesi'nin dün Balyoz davası ile ilgili açıkladığı 'hak ihlali yapıldığı' yönündeki kararın ardından Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi tüm sanıklara tahliye kararı verdi.

Balyoz davasından tutuklular için mahkemenin tahliye kararının ardından aileler nbsp; cezaevlerine akın etti.

Balyoz Davası'nda 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Emekli Amiral Deniz Kutluk'un kızı olan ünlü manken Burcu Kutluk da babasını almak için yola çıktı. Ünlü manken sosyal medya adresinden bu fotoğrafı paylaşıp ' Geliyoruz baba' yazdı.

nbsp;Balyoz'da 230 sanık hakkında karar! İlk tahliye geldi

'ENGİN ALAN HAFTAYA MECLİS'E GELECEK'
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "Balyoz" davasından hükümlü olan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından bugün tahliye edileceğini söyledi. Halaçoğlu, Alan'ın haftaya Meclis'e geleceğini de belirtti.

İLK TAHLİYE DURSUN ÇİÇEK'E
2003 yılının Mart ayında 1. Ordu Komutanlığı'nda dönemin Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini devirmek için hazırlandığı iddia edilen askerî darbe planı Balyoz Davasında ilk tahliye Dursun Çiçek'e verildi. Dursun Çiçek'in avukat kızı İrem Çiçek, Twitter'daki hesabında, "Ve tahliye kararı verildi" "Karar yazılıyor. Bekliyoruz!" diye yazdı.

İREM ÇİÇEK'İN TAHLİYE SEVİNCİ

Balyoz Davası'nda yaklaşık 5 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Albay Dursun Çiçek'in kızı İrem Çiçek tahliye kararı sonrası Silivri Cezaevi önünde açıklama yaptı. İrem Çiçek, "5 yıldır içinde bulunduğumuz süreçte ilk kez verilen hukuki bir karar daha önceki Anayasa Mahkemesi kararları ile birlikte" dedi.

Çiçek, bundan sonraki süreçte hukukun işlediği bir yargılamanın içinde olmak istediklerini belirten Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü: nbsp;

"Bir kez daha bu acıların bu sıkıntıların yaşanmamasını umut ediyoruz. Bunun içinde bu davanın ve buradan çıkan kararların çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Gerçekten uzun soluklu bir mücadeleydi, 5 yıldır devam ediyor. Bugün artık 5 yılın sonunda hepimiz gibi arabalarına binecekler ve çok uzun zamandır hiç görmedikleri evlerini görecekler. Bunu düşünmek, hayal etmek şuan çok zor. Baştan başladığınızda bu kadar süreceğini bile tahmin etmiyorsunuz bu sürecin. Ama geldiğimiz nokta bir 5 yılı geride bıraktık diyoruz. Fakat asıl mücadele şimdi başlıyor. Ben Murat Ağabey'in kızı Duru'nun ablasıyım, eşinin artık kızıyım. Dolayısıyla onların yaşadığı sıkıntıyı asla unutamam. Bizim yaşadığımız 5 yılı, Ece Saygun'un yaşadığı yılları kimse unutamaz."

"GERÇEK SAHTEKARLIKLARIN PARMAK İZLERİNİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ"
İrem Çiçek, "Biz yine mücadeleye devam edeceğiz ve babalarımıza bunu yapanların, bizlere bunu yaşatanların bir gün yargılandığını görmek için, asıl yargılamada, gerçek yargılamada, gerçek delillerin ve gerçek sahtekarlıkların parmak izlerini ortaya çıkaracağız" dedi.

"ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞMALARINA ÇOK AZ KALDI"
nbsp;Çiçek, babası Dursun Çiçek ile dün karar çıkmadan önce görüştüğünü belirterek, "Bir an önce kararı bekliyoruz ama bir türlü çıkmıyordu. Bende onlara az kaldığını ve sabretmeleri gerektiğini söylüyordum. Dünde birbirimize umut vererek en sonunda gülümsemeyi unutmadan ayrıldık. bekliyorlardı, her gün bekliyorlardı. Her pazartesi 'bugün karar çıkacak', her cuma 'neden çıkmadı' diyerek şaşırıyorlardı. Artık bu hafta karar çıktı ve özgürlüklerine kavuşmalarına çok az kaldı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...