Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Son vekil de tahliye oldu

Son vekil de tahliye oldu

Politika Haberleri

MHP Milletvekili Engin Alan, Anayasa Mahkemesinin Balyoz Davası'na ilişkin ihlal kararı kapsamında Sincan Cezaevinden tahliye edildi.

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz kararının ulaştığı İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, tahliye ve yeniden yargılama taleplerini yeniden değerlendirdi.
MHP'nin tutuklu milletvekili Engin Alan saat 19.00 sularında cezaevinden çıktı.
Cezaevinden çıkan Engin Alan:
"Bu alçaklığı yapan, planlayan, destekleyen ne kadar namussuz varsa, bunlar bu ülkenin vicdanlı, onurlu, adil yargıçlarının önüne oturup hakettikleri cezayı alana kadar bu mücadele sürecek" dedi. Bugüne kadar olan hiçbir şey yok sayılamaz. Eğer yok sayarsak, hayatlarını, sağlıklarını kaybeden arkadaşlarımıza ihanet olur" dedi.
230 SANIK HAKKINDA TAHLİYE KARARI
Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin savcısı, Balyoz davası sanıklarına ilişkin yargılamanın yenilenmesi ve infazın durdurulması yönünde görüş bildirdi. Mahkeme savcının bu talebini kabul ederek 230 sanık hakkında tahliye kararı verdi.
SON VEKİL ALAN DA TAHLİYE EDİLDİ
Cezaevinde kalan son vekil olan MHP İstanbul milletvekili Engin Alan da tahliye edildi. Böylelikle cezaevinde hiçbir vekil kalmadı.
MECLİS'TE YEMİN EDECEK
CHP, MHP ve BDP'den tutuklu milletvekilleri sorunuyla başlayan bu dönem parlamentosu, Alan'ın tahliyesiyle bu sorununu çözmüş olacak.
Cezaevinde olduğu için Meclis'in yemin etmeyen tek milletvekili olan Alan'ın, gelecek hafta içinde Genel Kurul'da yemin etmesi bekleniyor.
Genel Kurul'da tahliye sonrası ilk yemin eden milletvekili CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal oldu. Haberal'ın 2 Ekim 2013'de andiçmesinden sonra, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da 10 Aralık 2013'de Genel Kurul'a gelerek yemin etti.


HABER7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...