Erdoğan'dan AB'ye mesaj: Hevesimizi kaçırdınız!

Erdoğan'dan AB'ye mesaj: Hevesimizi kaçırdınız!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, tam üyelik hedefinden taviz vermeyen Türkiye'nin suni bahanelerle engellenmesini eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa çıkarması kapsamında Avusturya'nın Başkenti Viyana'da on binlerce gurbetçiyle buluştu. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10'uncu kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılan Başbakan, Türkiye'nin ilerleme hamlelerinden Ortadoğu'da yaşananlara kadar birçok konuya değindi. "Mutlaka sandığa gitmenizi istiyorum. Sizler yetmez, eşinize dostunuza anlatın gerçekleri. Adayımıza çok yüksek oranda destek geleceğine inanıyorum" diyerek Köşk seçiminde gurbetçilerden oy isteyen Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: "Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'nın Avusturya'ya gelip vatandaşlarıyla kucaklaşmasından kimse farklı manalar çıkarmasın. Hiçbir ülkenin iç politikasında gözümüz yok. Tek meselemiz sizlersiniz. Yükselen ırkçılığa, islamofobiye karşı sizi savunmak vazifemiz. Kimse Türkiye'nin büyümesinden korkmasın. Yeni Türkiye Avrupa için büyük bir imkandır. Yeni Türkiye Avrupa'nın önemli bir seçeneğidir, çıkış yoludur. Doğu'ya, Müslümanlara açılan yegane kapısıdır.
Mısır'da, Suriye'de, Filistin'de binlerce masum insanı katlettiler. Herkes sustu, sırtını döndü. Dünyanın üç maymunu oynadığı bir dönemde darbeye darbe, katliama katliam, zalime de zalim dedik. Şimdi Irak yanıyor. Dünya, Avrupa yine seyrediyor. Biz o ateşi söndürmek için, ateşin üzerine gidiyor, Irak'taki herkese durun siz kardeşsiniz diye uyarılarımızı yapıyoruz. Ne demek Sünni, Şia? Yahu siz Müslüman değil misiniz? Bir insan Şii olduğu için öldürülmez, Sünni olduğu için öldürülmez, kefenler giyip yollara çıkılmaz. Biz Ortadoğu'ya baktığımızda insan görüyoruz insan. Petrol değil, hazreti Ali'nin Hüseyin'in Hasan'ın hatıralarını görüyoruz."
SOKAK ARASINDA KAVGA ÇIKTI
Bu arada, Kürt Dernekleri Federasyonu ile Ermeni Komitesi ve Alevi Birlikleri Federasyonu, kentte protesto yürüyüşü düzenledi. Etkinlikten çıkanlar ile protesto yürüyüşüne katılanlar arasında ara sokaklarda kavga çıktı. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği olaylar sırasında bazı kişiler gözaltına alındı.


İSMAİL KAPAN / VİYANA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...