1 gün tutuklu kalan terfi edemeyecek!

1 gün tutuklu kalan terfi edemeyecek!

GÜNDEM Haberleri

236 Balyoz hükümlüsü için tahliye kararı çıktı. 70 muvazzaf, TSK'ya dönebilecek ama terfi yolları kapalı .

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararının ardından tahliye edilen askerlerin durumunun Yüksek Askerî Şura'yı (YAŞ) nasıl etkileyeceği sorusu kafaları karıştırdı. AYM'nin yeniden yargılama kararı çerçevesinde tutuksuz yargılanacak muvazzaf personel görev yerlerine geri dönecek.
Ancak askerî kaynaklar AYM'nin bu kararının YAŞ'ı etkilemeyeceğini bildirdi. Kaynaklar, askerî personelin bir gün bile hapse girmesi halinde TSK Personel Kanunu'nun tutukluluğu düzenleyen 65. maddesi kapsamında terfi edilemeyebileceğini belirtti.
70 MUVAZZAF
Kararla birlikte Balyoz hükümlüsü 13'ü general ve amiral olmak üzere 70 muvazzaf asker görev yerlerine dönecek. O isimler şöyle: nbsp;
Kara Kuvvetleri: Tümgeneral Gürbüz Kaya.
Deniz Kuvvetleri: Koramiral Deniz Cora, Tümamiral Erdem Caner Bener, Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul, Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, Tuğamiral Fahri Can Yıldırım, Tuğamiral Şafak Yürekli, Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu.
Hava Kuvvetleri: Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneral Bülent Kocababuç, Tümgeneral Ayhan Gümüş, Tuğgeneral Mehmet Eldem, Kubilay Baloğlu. Buket GÜVEN / TÜRKİYE GAZETESİ


Cezaevinde Balyoz hükümlüsü kalmadı
Dönemin 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın liderliğinde 2003'te hazırlandığı ileri sürülen darbe planlarından oluşan Balyoz Davası'nda, 4.5 yılın ardından yeni bir süreç başlıyor. Silivri'de görülen davalarda, sanık avukatları, davaya dayanak CD'deki "dijital deliller"in çelişkili olduğunu ispatlamaya çalıştı. Ancak emekli paşalar Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına, Özden Örnek, Ergin Saygun, Bilgin Balanlı, Şükrü Sarışık ve MHP milletvekili Engin Alan'ın aralarında bulunduğu sanıklar hakkında verilen mahkumiyet kararları onandı. Anayasa Mahkemesi, önceki gün 230 kişinin haklarının ihlal edildiğine karar vererek , yeniden yargılama istedi. Avukatlar, müvekkillerinin tahliyesini talep etti. İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi de 230 hükümlünün tahliyesine, infazın durdurulmasına ve yargılamanın duruşmalı yenilenmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca aranan 6 firari sanık hakkındaki yakalama kararlarını da kaldırdı. Akşam saatlerinde Silivri, Maltepe, Hadımköy, Hasdal, Mamak ve Sincan Cezaevi'nde bulunan hükümlüler salıverildi. nbsp;
'PARALEL BİZE KUMPAS KURDU'
Tahliye olan isimlerden Çetin Doğan "Bu dava ancak davayı kurgulayanlar içeri girdikten sonra bitecek" dedi. Doğan, "darbeci" değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri olduğunu savundu.
Emekli Albay Dursun Çiçek de şunları söyledi:
"Başbakan'ın ofisine dinleme cihazı koyacak kadar pervasız olan bu çete, 2009'da bize kumpas kurdu. Başımıza gelenlerin tek sorumlusu bu çete. Çünkü, taklit imza atanlar, sahte plan yapanlar, bunları ihbar mektubuyla malum savcıya ulaştıranlar, paralel yapının tetikçileridir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...