'Öteki CHP' alternatif aday çıkaracak

'Öteki CHP' alternatif aday çıkaracak

GÜNDEM Haberleri

Muhalefetin Köşk adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nda karar kılmasının yankıları sürüyor.

MHP çatı adayı kabullenirken CHP'de kazan kaynıyor. Salı günü toplanan muhalif vekiller, nasıl bir strateji izleneceğini belirlemeye çalışmıştı. Ancak "Çıkardığımız alternatif aday kötü sonuç alırsa fatura bize kesilir" endişesi ağır basmıştı. Ulusalcı kanattan İzmir milletvekili Birgül Güler Ayman, tam tersini düşünüyor. Hem İhsanoğlu'nun kimliğinden hem de belirleme yönteminden rahatsız olan Güler, "Parti yönetiminin tavrı yanlış. Bu düzeltilmezse başka aday çıkarabiliriz. 29 Haziran'da resmi başvuru başlayacak, daha vakit var" dedi. Alternatif aday olarak Emine Ülker Tarhan ile İlhan Cihaner'in adı geçiyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, muhalif vekillere, "Parti içerisindeki tepkilerin önemi yok. Biz, demokratik tartışma kültürü olan bir partiyiz. Ekmeleddin İhsanoğlu, her kesimden oy alabilir" cevabını verdi. nbsp;


SANDIKTA GÖRÜŞÜRÜZ
İstanbul'da kapıcısının düğününe katılan Ekmeleddin İhsanoğlu, Erdoğan'ın "temeli olmayan çatı kurmuşlar" açıklamasına şu cevabı verdi: "Her şey sandıkda belli olur." nbsp;İhsanoğlu, "Adım 14. yüzyılda iki Türk büyük bilim adamından geliyor. Herkes bana Ekmel der" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...