Kaçırılan 4 TÜrk'ü soydaşlar kurtardı

Kaçırılan 4 TÜrk'ü soydaşlar kurtardı

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri kaynakları, Irak'ta IŞİD tarafından alıkonulan 4 Türk'ün de bulunduğu 44 kişilik işçi grubunun Türkmenler tarafından kurtarıldığını açıkladı.

Dışişleri kaynakları, Irak'ta IŞİD tarafından alıkonulan ve aralarında 4 Türk'ün de bulunduğu 44 kişilik işçi grubunun Sincar bölgesinde Türkmenler tarafından kurtarıldığını açıkladı. Önceki akşam Kerkük'ün Havice bölgesinde rehin alınan gruptaki 4 Türk'ün işçi ve mühendis olduğu ortaya öğrenildi. Serbest kalan Ömer Asil (Trabzon), Fatih Önder (Samsun), Recep Kara (Osmaniye) ve Cem Tezel (Mersin) güvenli bölgeye götürüldü. Büyük sevinç yaşayan işçilerden Ömer Asil, "Yüzleri maskeli, silahlı IŞİD militanları bizi otobüsten indirdikten sonra gözlerimizi bağlayarak bilinmeyen bir yere götürdü. 10 metrekarelik bir yerde 50 kişi kalıyorduk. Yabancı olduğumuzu anlayınca kötü davranmadılar" dedi.
Bu arada, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu dün Kuzey Irak'a kritik bir ziyaret gerçekleştirdi. Dışişleri kaynakları ziyarette insani yardım konularının da ele alındığını bildirdi. AFAD'ın Sincar'a 20 bin kişilik insani yardım kolisi gönderdiği ve Kızılay'ın da 10 bin kişilik gıda sağlık, barınma malzemesini bölgeye sevk ettiği belirtildi. Yetkililer, Irak merkezi yönetiminin Şii bölgelerine saldırı ihtimali gördüğü yerleri korumak için Sünni nüfusun yoğun olduğu bölgelerden askerini çektiğini dile getirdi. nbsp;
Buket Güven / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...