Fikirtepe'de tıkanan dönüşüm milyonları cepten götürüyor

Fikirtepe'de tıkanan dönüşüm milyonları cepten götürüyor

Ekonomi Haberleri

Fikirtepe'de tıkanan kentsel dönüşüme rağmen müteahhitler anlaşma imzaladıkları ailelerin yerleştiği konutlar için her ay 1 milyon lira ödeme yapıyor.

Kentsel dönüşümün en önemli merkezlerinden Fikirtepe'deki bürokratik sıkıntılar bir türlü sona ermiyor. En son Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden tekrar yönetimini devraldığı Fikirtepe'de müteahhitler her ay milyonlarca lira sözleşme yaptıkları aileler için kira ödüyor. Fikirtepe'nin 9 adasında proje yapmayı planlayan ve 9 aydır ruhsat bekleyen Selimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, anlaşma imzaladıkları her ailenin yerleştiği yerler için 9 aydır ay başına birer milyon lira nbsp;kira ödediklerini hatırlatarak, "Hiçbir eksiğimiz yok ama yolların belediyeye mi hazineye mi devredileceği gibi bir çok bizi ilgilendirmeyen konu yüzünden süreç tıkanmış durumda. Maalesef bu gecikmelerden doğan maliyetleri projeye satış başladığında yansıtacağız. Sonuçta ticari bir kuruluşuz" dedi. Bürokratik engelin neden oluştuğunu bir türlü çözemediklerini vurgulayan Selimoğlu, "Kadastro dairesinde 2 ayı aşkın süre bekledikten sonra 15 basamak yürüyerek indiğimiz bir alt katta şimdi de tapu dairesinde bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Fikirtepe'de projelerin tamamlanmasıyla metrekare fiyatlarının 17-18 bin liralara ulaşacağını belirten Selimoğlu, "Çok zorluklarla karşılaşıyoruz ama pişman değiliz. Fikirtepe'de yer almayan firmalar çok pişman olacak" diye konuştu. Beklemeden dolayı bölgenin tinercilerin ve aksiyon film çekenlerin merkezi haline geldiğini kaydeden Selimoğlu, "Yeni ticaret yasası da en çok bizi vuruyor. Artık reklam dahi yapamıyoruz. Oysa ki önceki yasa çerçevesinde bölgede ön yıkım işlemleri başlamıştı. Halen de binalar yıkılıyor" dedi. nbsp;

Çeşme'ye 80 milyon TL'lik yatırım
Sektörde yazın yaşanan durgunluğu yeni yatırımlarla fırsata çevirdiklerini belirten Selimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, Çeşme'de 80 milyon TL'lik bir yatırımla, 240 villadan oluşan Selimoğlu Çeşme projesine başladıklarının haberini verdi. Sektördeki durgunluğun kredi faiz oranlarının 1'lerden 0.65'lere düşmesiyle biteceğini söyleyen Selimoğlu, "O zaman Türkiye ekonomisi de ivme kazanır" dedi.

Güven Adalı / TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...