Tahliye olan askerler cezaevinden üniformalarıyla çıktı!

Tahliye olan askerler cezaevinden üniformalarıyla çıktı!

GÜNDEM Haberleri

AYM'nin kararının ardından yerel mahkemece tahliye edilen 5 muvazzaf asker dışarı üniformalarıyla çıktı.

Maltepe Askeri Cezaevi'nde yatan Hava Kurmay Albay İsmet Çıngı ile Deniz Kurmay albaylar Ender Kahya, Cem Okyay, Yavuz Uras ve Erdinç Altıner infaz erteleme kararının ardından üniformalarını giyerek cezaevinden çıktı.

Maltepe Cezaevi'nden tahliye olan askerler önce cezaevinin avlusunda toplandı. Cezaevi komutanı tahliye olacak askerlerin isimlerini, rütbelerini de söyleyerek tek tek tokalaştı ve tahliye kağıtlarını verdi. Tahliye olan askerleri çıkışta aileleri ve nbsp;yakınları karşıladı.

Hava Kurmay Albay İsmet Çıngı çıkışta yaptığı açıklamada şunları söyledi: nbsp;
nbsp;
"Cezaevine girdiğimiz gün gibi başımız dik, alnımız aktır. nbsp;Bunu herkes görsün diye üniformamızla çıkıyoruz. Emanetinize asla hıyanet etmedik. nbsp;Bu memlekete ve size olan inancımız hiç bitmedi. Yüreğimizdeki bu kara sevdanın gücüyle çıkıyoruz buradan. Vicdanlarımız yaralı olsa da rahattır. Bu bayrak cezaevinde de Cudi'de de Somali'de de dünyanın her yerinde dalgalanacak. Bu bayrağı indirmeye, ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...