Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mayıs ayında en çok bilgisayar fiyatları düştü

/ Kaynak: DHA
Mayıs ayında en çok bilgisayar fiyatları düştü

Ekonomi Haberleri  / DHA

Döviz kurlarında gerilemeye bağlı olarak, yılın ilk çeyreğinde büyük ölçüde yükselen ithal ürün fiyatları Mayıs'ta düştü.

En çok düşüş yaklaşık yüzde 5 ile bilgisayar ve elektronik ürünlerde gerçekleşti.Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) verilerine göre, fiyatlar ortalama olarak, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1.62 düştü.Buna karşılık, ithal ürünleri fiyatları yılın ilk beş aylık döneminde yüzde 0.92 ve geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15.93 yükseldi.
Bir önceki aya göre ortalama fiyatlarda en fazla düşüş yüzde 4.98 ile bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünlerde, yüzde 2.87 ile kağıt ve kağıt ürünlerinde, yüzde 2.60 ile de makine ve ekipmanlarında yaşandı.
Buna karşılık metal cevherleri ortalama fiyatları yüzde 4.71 ve deri ve ilgili ürünlerin ortalama fiyatları da yüzde 0.57 yükseldi.
nbsp;

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...