Avustralya askerleri Bağdat'ta

/ Kaynak: AA
Avustralya askerleri Bağdat'ta

DÜNYA Haberleri  / AA

Avustralya, büyükelçiliğini korumak için küçük bir birliği Bağdat'a gönderdi.

Avustralya, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün Irak'ta ilerlemesi üzerine büyükelçiliğini korumak için küçük bir birliği Bağdat'a gönderdi.

Avustralya Savunma Bakanlığı sözcülüğünden yapılan açıklamada, Bağdat'a gönderilen askerlerin büyükelçiliğin güvenliğini sağlayacağı belirtildi. Açıklamada, gönderilen asker sayısı hakkında ise bilgi vermedi.

Avustralya Başbakanı Tony Abbott da Federal Parlamento'da yaptığı konuşmada, ''Hükümetimizin önceliği, Bağdat'ta bulunan insanlarımızın güvenliği, gerektiğinde güvenli yerlere taşıyabilmemiz ve güvenli bir şekilde oradan çıkartabilmemizdir'' ifadesini kullandı.

Irak'ta 8 yıl görev yaptıktan sonra 6 ay önce buradan tamamen çekilen Avustralya askerlerinin, büyükelçiliği korumak üzere gönderilen yeni birlikle yeniden Irak'a döndüğü belirtiliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...