Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Engin Alan: Yemin etmem diye bir şey söylemedim

/ Kaynak: AA
Engin Alan: Yemin etmem diye bir şey söylemedim

Politika Haberleri  / AA

Balyoz Davası'nda tahliye olan MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan 'Ben yemin etmem diye bir şey söylemedim. Bu, millete saygısızlık olur.' dedi.

Anayasa Mahkemesinin Balyoz Davası'na ilişkin ihlal kararının ardından Sincan Cezaevinden tahliye edilen Alan, Gölbaşı'ndaki evinin önünde bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, "Ben yemin etmem diye bir şey söylemedim. Bu, millete saygısızlık olur. Beni oraya seçen insanlar var. Bugün genel başkanımızla görüşeyim. Bir mani olmazsa salı günü ilk grup toplantısına katılacağım. Bugün yemin konuşulur, kararlaştırırız. Gereği neyse yaparız" dedi.Ailesi ve yakınlarıyla yıllar sonra bir arada olduğunu belirten Alan, eşi ve çocuklarını ancak gece saat 3'ten sonra görebildiğini söyledi. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de aralarında bulunduğu birçok siyasinin kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ifade eden Alan, gazetecilerin, "Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin Bey aradı mı?" sorusuna "Hayır, görüşmedim" karşılığını verdi.
İhsanoğlu'nun adaylığıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Alan, "Bunu konuşacak yer burası değil. Ben daha dün çıktım. Dün bir, bugün iki. Bir değerlendirme yapmak benim için uygun olmaz. Birazdan sayın genel başkanla görüşeceğiz ve ona göre kendimize bir yol çizeceğiz" dedi.
Alan, "Yemin edecek misiniz?" sorusu üzerine şunları söyledi:
"Evet, ilginç. Böyle bir şeyler söylüyorlarmış. Ben şunu söyledim, bir yanlış anlama varsa düzeltelim, dedim ki zamanlaması bana ait. Ben yemin etmem diye bir şey söylemedim. Bu, millete saygısızlık olur. Beni oraya seçen insanlar var. Onlara saygısızlık olur. Bugün genel başkanımızla görüşeyim. Bir mani olmazsa salı günü ilk grup toplantısına katılacağım. Bugün yemin konuşulur, kararlaştırırız. Gereği neyse yaparız.
Ben anamdan milletvekili doğmadım. Ben bu memleketin evladıyım. Ama beni seçen insanlar var, beni buruya gönderenler var. Burası yerine hapishaneye gittik, o ayrı dava. Şimdi yarından sonra görevimizi Allah nasip ederse yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."
Gazetecilerin cezaevi önündeki konuşmasını sorduğu Alan, "Ben söyleyeceğimi söyledim. Bundan sonra oraya dönmek gibi bir niyetim yok. Kayıkçı kavgası benim tarzım değil. Sanırım herkes alması gereken mesajı almıştır" dedi.
-"Yeni bir görev başlıyor"
Engin Alan, bundan sonra atacağı adımlarla ilgili soru üzerine de "Allah kerim. Orası benim için bir görevdi. Ben görevi bitirdim diyorum. Şimdi yeni bir görev başlıyor. Ülkeye hizmet yolunda yeni bir görev başlıyor. Parlamentomuzun çatısı altında memleketime, milletime, devletime faydalı olabilmek için gayret göstereceğim" diye konuştu.Gazetecilerin, duygularını sorduğu Alan'ın eşi Nevin Alan ise çok mutlu olduğunu dile getirerek, son ana kadar hiçbir şeye inanmadığını, eşini kapıda görüp sarıldığında inandığını anlattı.
Açıklama sırasında 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de Alan'ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...