Zirve Davası'ndaki sanık askerlerin tahliye talepleri reddedildi

/ Kaynak: İHA
Zirve Davası'ndaki sanık askerlerin tahliye talepleri reddedildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Zirve Yayınevi davasında örgüt lideri olarak yargılanan Hurşit Tolon'u tahliye eden mahkeme, diğer asker sanıklar için tahliye talebini reddetti.

Zirve Yayınevi davasında örgüt lideri olarak yargılanan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon hakkında tahliye kararı veren Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, davada örgüt üyesi olarak yargılanan diğer asker sanıklar için tahliye talebini reddetti. Savcı ise mütalaasında sanıklar için tahliye talebinde bulundu.

Malatya'da 3 misyonerin öldürülmesi olayı davasında "Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, tasarlayarak öldürme" suçlarından tutuklu yargılanan Emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, Astsubaylar Abdullah Atılgan, Murat Göktürk, Uzman Çavuş Mehmet Çolak ve Öğretim Görevlisi Ruhi Abat hakkında avukatların yaptığı tahliye başvurusuna Cumhuriyet Savcısı tahliye edilmeleri konusunda mütalaa verirken, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti ise tahliye taleplerini reddederek, dosyayı davanın göründüğü Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Aynı mahkeme davada örgüt lideri olarak yargılanan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon hakkında ise geçtiğimiz hafta tahliye kararı vermişti.

Zirve Yayınevi davasının asıl 5 sanığı ise 5 yıllık tutukluluk süresi nedeniyle geçtiğimiz 8 Mart'ta 7 yıl sonra tahliye edilmişti.

Zirve Yayınevi davasının duruşması 23 Haziran Pazartesi günü Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde özel yetkili mahkemelerin kapatılması nedeniyle yeni heyet tarafından görülmeye başlanacak.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...