Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte Balyoz Davası'nın görüleceği yeni salon

/ Kaynak: DHA
İşte Balyoz Davası'nın görüleceği yeni salon

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Balyoz davasında aldığı mahkumiyet kararları bozulan 88 sanık,salı günü Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik konferans salonunda hakim karşısına çıkacak

Balyoz davasında 237 hükümlü hakkında İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi yeninden yargılama kararı verdi. Mahkeme henüz bu yargılamanın ne zaman ve nerede yapılacağına belirlemedi. Ancak Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından Balyoz davasında aldığı mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından bozulan 88 sanığın nerede yargılanacağı belli oldu.

450 KİŞİLK SALONDA GÖRÜLECEK
nbsp;Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 24 Haziran Salı günü başlanacak yargılama İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda görülecek. Salonda ise hazırlıklar son hızla devam ediyor. Görevliler konferans salonuna öncelikle portatif bir kürsü kurdu. Ses ve görüntü sistemi de kurulan salonda iki ekran bulunuyor. Duruşmayı izleyiciler ve basın mensupları balkon bölümünden takip edecek. Avukatlar ve sanıklar ise alt bölümde yer alacak. Yetkililerden alınan bilgiye göre hazırlıkların 24 Haziran Salı gününe kadar tamamlanacağı belirtildi. Ayrıca mahkeme 88 sanığa tebligat göndererek, duruşma gününde hazır olmasını istedi.

25 SANIK İÇİN İNANDIRICI DELİL YOK
Yargıtay 9. Ceza Dairesi Abdullah Dalay, Ali Aydın, Halil Helvacıoğlu, Abdurrahman Başbuğ, Ömer Faruk Ağa Yarman ve Tülay Delibaş'ında bulunduğu 25 kişi hakkında da sanıkların cezalandırılmasına yeterli, her türlü kuşkudan uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraat kararının verilmesi gerekçesi ile bozulmasını, bu sanıklar arasında tutuklu varsa tahliye edilmelerini ve hakkında yakalama kararı olanların da yakalama kararının geri alınmasını istemişti.

63 SANIK İÇİN DE "CEZA VERİLMESİNE YER YOK"
Yargıtay 9. Ceza Dairesi ayrıca sanıklar Bora Serdar, Hasan Gülkaya, Levent Görgeç, Ahmet Tuncer, Ali İhsan Çuhadaroğlu, Ali Rıza Sözen, Aytekin Candemir, Levent Ergün, Mümtaz Can, Nurettin Işık, Recail Elmaz, Suat Dönmez ve Turgay Bülent Göktürk'ün bulunduğu 63 sanık içinde anlaşma suçu kapsamında kalması nedeni ile haklarında 5237 sayılı TCK'nın 316/2. ve CMK'nın 223/4-a maddeleri gereğince "ceza verilmesine yer olmadığına" karar verilmesi gerektiği ile bozulmasına bu 63 kişinden tutuklu varsa tahliyelerine, hakkında yakalama kararı olanlarında aranmaktan vazgeçilmesini istemişti.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...