Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama 'Yurda dönüyorlar'

/ Kaynak: İHA
Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama 'Yurda dönüyorlar'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Dışişleri kaynakları, 4 Türk vatandaşının Pazar günü Türkiye'de geleceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'nda Irak'taki son durum ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bakanlık kaynakları, 44 kişiden oluşan bir grubun Irak'ta kaçırıldıktan sonra Türkmenler tarafından kurtarıldığını hatırlatarak, 4 Türkün Pazar günü Türkiye'ye döneceğini kaydetti. Kaynaklar, 4 Türkün Erbil'e geçtiğini de sözlerine ekledi.

Bağdat Havalanına yakın bölgenin IŞİD kontrolünde olduğu belirtilerek, IŞİD güçlerine karşı bombardıman yapıldığını ifade edildi. Telafer'de sıkıntılar olduğu vurgulanarak 56 bin Şii Türkmenin Sincar bölgesine kaçtığı ve Telafer'in yüzde 70-80'inin IŞİD'in elinde olduğunu vurgulandı.

Basra bölgesinde 50 şirkette 2 bin 6745 Türk vatandaşının bulunduğunu ifade edilerek, bine yakınının vize sorunu olduğunu ve bu kişilerle temas halinde olduklarını kaydedildi.

Enka Şirketi'nin çalışanları için uçak talep edildiği ve bunun da karşılandığını belirtildi.

19 Haziran akşamı itibariyle bin 636 aracın Irak'a gittiği ve 2 bin 171 aracın ise Irak'tan çıkış yaptığı bildirilirken, 8 bin 390 aracın ise Irak'ta bulunduğunu kaydedildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...