Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkmenler silahlandı

/ Kaynak: İHA
Türkmenler silahlandı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Irak'ın Kerkük kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde yaşayan Şii Türkmenler, IŞİD militanlarının saldırısına karşı silahlandı.

Savaş istemediklerini belirten Türkmenler, ülkeyi bölmek isteyenlere karşı da ancak silahla cevap vereceklerini ifade ettiler.

IŞİD militanlarının ele geçirdiği bölge ile kendi sınırları arasında sadece 2 kilometre bulunan Tuzhurmatu halkı, gönüllü birlik oluşturarak IŞİD militanlarına karşı 24 saat nöbet tutuyor. Kerkük'e 15 kilometre uzaklıkta bulunan Tuzhurmatu'da IŞİD militanlarının bölgeye yönelmesi üzerine, Irak askerleri silahlarını bırakarak kaçmıştı. IŞİD saldırılarına karşı korumasız kalan bölge halkı, kendi aralarında silahlanarak bölgelerini korumaya çalışıyor. Kerkük Emniyet Müdür Yardımcısı Türkmen General Turhan Abdurrahman, ekibiyle birlikte bölgeyi koruyan yerel halkı ziyaret ederek alınan güvenlik önlemleri gözlemledi.

Tuzhurmatu içinde elleri tetikte her an hazır bekleyen Şii Türkmenlere yine bölgede yaşayan Şii Kürtler de destek veriyor. Topraklarını kimseye vermeyeceklerini ve bölünmeye asla müsaade etmeyeceklerini belirten Türkmenler, IŞİD militanlarına seslenerek, "Silaha ve kana karşı, silahla ve kanla karşılık veririz" uyarısında bulundu.

Irak ordusunun kaçmasının ardından bölgede korumasız kalan ve silahlanmak zorunda kalan Şii Türkmen ve Kürt halkı da silahlarını havaya kaldırarak salavat getirdiler. Silahlanan halkın elinde ağır silah bulunmazken roket atardan RPG 7'ye, AK 47'den otomatik silahlara kadar birçok silah bulunuyor. Peşmerge birliklerinin ellerinde ise hafif silahların yanında ağır silahlar da bulunuyor. Peşmerge cephesinde gerektiğinde ateşlenmek üzere bir çok tank ve roket hazır durumda bekliyor.

Tuzhurmatu içinde halk silahlanarak IŞİD'in bölgeye girmesine karşı direnirken dışarıda da Peşmerge birlikleri IŞİD militanlarının 500 metre yakınına kadar yaklaşarak cephede mevzilendi. IŞİD'in Kerkük'e girmesini engellemek için yoğun çaba sarf eden Peşmerge birliklilerine Türkmenler de katılarak destek veriyor.

Kerkük Emniyet Müdür Yardımcısı Türkmen General Turhan Abdurrahman, Tuzhurmatu'nun ardından Peşmerge'nin mevzilendiği cepheye giderek incelemelerde bulundu. Burada Peşmerge komutanları ile görüşen Türkmen General Turhan Abdurrahman, "Şu anda durum sakin her hangi bir çatışma yaşanmadı. Gördüğünüz gibi Peşmerge birlikleri cephede mevzilenmiş hazır bekliyor. IŞİD militanları hemen 500 metre mesafede bulunuyor. Burada Peşmerge'ye katılıp destek veren Türkmen arkadaşlarımız var. Şu an sınır kontrol altında" dedi.

Tuzhurmatu'da silahlanan Şii Türkmen ve Kürt halkına liderlik yapan Hacı Kamber, "Irak kıymetli bir devlettir. Kim bu devletin birliğini ve bütünlüğü bozmak ister, yıkmaya çalışırsa, siyasetini, coğrafyasını değiştirmek isterse hazır olsun çünkü onlara elimdeki silahla karşılık vereceğim. IŞİD'lilere sesleniyorum. Biz eskiden dosttuk, bu bölgede barış içinde yaşıyorduk. Şimdi karılarımıza, kızlarımıza tecavüz ediyorlar. Çocuklarımızı öldürüyorlar. Kırmızı çizgileri aşıyorlar. Böyle yapmaya devam ettikleri takdirde silahla karşılık vereceğiz" dedi.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...