Çocuklar Yunanlılara İslam'ı anlatacak

Çocuklar Yunanlılara İslam'ı anlatacak

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'da yaşayan Müslüman çocuklar, cami ve Müslüman mezarlığı bulunmayan başkent Atina'daki eksiklikleri anlatmak maksadıyla bir video hazırlıyor.

Yunanistan'da yaşayan Müslüman çocuklar, cami ve Müslüman mezarlığı bulunmayan başkent Atina'daki eksiklikleri anlatmak maksadıyla bir video hazırlıyor. Yunanistan Müslümanlar Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Anna Stamou, Atina'nın Avrupa'da camisi olmayan tek başkent olduğunu belirterek, "Bunları her gün gerek konuşmalarla gerek sosyal medya üzerinden herkesle paylaşıyoruz. Bu yüzden ramazan etkinlikleri çerçevesinde İslam'ı anlatan, sorunlarımızı dile getiren bir video hazırlamaya karar verdik" dedi. Yunanistan'da doğmuş ve hiç cami görmemiş Müslüman çocukların hikayesini anlatacaklarını belirten Stamou, "Yunan halkının bu sayede bizi anlamalarını istiyoruz. Hazırlayacağımız video Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Arapça alt yazılı olacak. Videoda başrolde şehrin çeşitli semtlerinde yaşayan değişik yaşlarda Müslüman çocuklar olacak. Çocuklarımızın, dini görevlerini yerine getirmekten nasıl mahrum edildikleri anlatılacak" dedi. ATİNA AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...