Sel bu defa komşuyu vurdu: 10 ölü

Sel bu defa komşuyu vurdu: 10 ölü

DÜNYA Haberleri

Şiddetli yağış Bulgaristan'ı felç etti... Sel, çok sayıda otomobili sürükledi. Yüzlerce ev su altında kaldı. En ağır hasar 10 kişinin öldüğü Varna'da...

Bulgaristan'ın Varna şehrinde etkili olan sağanak yağışlardan dolayı meydana gelen sel felaketinde sulara kapılarak hayatını kaybedenlerin sayısının 10'a yükseldiği bildirildi. Varna Belediye Başkanı İvan Portnih, ölümlerin yaşandığı Asparuhovo semtinin alçak kesimlerinde etkili olan selin yüzlerce otomobili sürüklediğini, yüzlerce konutun da sular altında kaldığını duyurdu. Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Tsvetlin Yovçev, Varna'ya giderek, arama kurtarma çalışmalarını yerinde izledi ve görevlilerden bilgi aldı. Yovçev, aşırı yağışlar sebebiyle ülke genelinde birçok bölgede durumun kritik olduğunu, Varna'da ikinci bir sel dalgasının beklendiğini söyledi. Asparuhovo semtindeki sel felaketinin ardından ölü sayısının artmasından endişe edilirken, sağlık merkezlerine onlarca yaralının başvurduğu kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...