'Şoförler Işid'in elinde değil'

'Şoförler Işid'in elinde değil'

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri kaynakları, Türk kamyon şoförlerinin IŞİD'in değil, başka silahlı militanla-rın elinde olduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı dün Irak'ta yaşanan son gelişmeler hakkında bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Musul'da alıkonulan görevlilerle ilgili olumsuz herhangi bir gelişme olmadığını belirten kaynaklar, "Bırakılmaları için her türlü altyapı hazır, bu sebeple 'ümidimiz var' diyoruz. Risklere bakılıyor, ona göre de adım adım planlar ortaya koyuluyor. Bize gelen bilgilere göre yemek, içecek, temizlik ihtiyaçları karşılanıyor. Gerekli durumda doktora da gidebilecek durumdalar" dedi.
Dışişleri yetkilileri, ABD ile Türkiye arasında Irak konusunda çok yakın bir koordinasyon olduğunu da açıkladı. Dışişleri yetkilileri, Irak'ta Türk 8 bin 390 Türk plakalı araç olduğunu belirtti. Türkiye'ye karşı protestoların arttığı Şii bölgesi Basra'da 50 Türk şirketi ve 2 bin 675 vatandaş olduğunu ifade eden yetkililer, "1000'e yakın işçinin vize sorunu var" değerlendirmesi yaptı. nbsp;
Dışişleri yetkilileri, IŞİD'in ilerleyişinin ivme kaybettiğini, Türkmen şehri Telafer'de sıkıntılar olduğunu ve 56 bin Şii Türkmen'in Sincar bölgesine gittiğini aktardı. Yetkililer, "Irak'tan Türkiye'ye göç dalgası bekliyor musunuz?" sorusunu, "Kuzey Irak'ta birçok güvenli yer var, şu an itibariyle göç dalgası beklemiyoruz" şeklinde cevapladı.
Buket Güven / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...