Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

LPG'ye de tavan fiyat geliyor

LPG'ye de tavan fiyat geliyor

Ekonomi Haberleri

"Piyasa bozucu" faaliyetler halinde EPDK devreye girecek ve iki ayı aşmamak üzere taban veya tavan fiyat tespitine gidebilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasasında tavan fiyat uygulamasına yönelik yönetmelik çalışmasını tamamladı. Buna göre LPG alım satımında fiyatlar, erişilebilir dünya serbest piyasa şartlarına göre oluşacak. Fiyat oluşumunda bu hususa aykırı davranılırsa, piyasaya müdahalede edilebilecek. EPDK, LPG piyasasında rekabeti engelleme, bozma, kısıtlama amacını taşıyan "düzen bozucu" faaliyetler halinde devreye girecek ve her seferinde 2 ayı aşmamak üzere taban veya tavan fiyat tespitine gidebilecek. Bayiler, satışa sundukları otogazın tavan fiyatını istasyonlarının ön cephesinde, yoldan açıkça görünür şekilde ilan etmekle ve "bu fiyatların üzerinde satış yapmamakla" yükümlü olacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...