Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gaz deposu için 1.2 milyar dolarlık yatırım

Gaz deposu için 1.2 milyar dolarlık yatırım

Ekonomi Haberleri

Kritik dönemlerde devreye girecek depo, günlük 20 milyon metreküp gaz çekebilecek. 5 yıl içinde kapasite 75 milyon metreküpe çıkarılacak.

Enerji yönetimi doğalgaz depolama çalışmalarını hızlandırdı. Kritik dönemlerde devreye girecek depo için Silivri'ye 1.2 milyar dolar yatırım yapılacak. Günlük 20 milyon metreküp gaz çekebilecek deponun kapasitesi 5 yıl içinde 75 milyon metreküpe çıkarılacak. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdür Vekili Besim Şişman, Silivri'de bulunan doğalgaz depolama tesislerinin Türkiye'nin yüz akı olduğunu belirterek, 2016 sonunda ikinci bölüm bittiğinde, günlük 40 milyon metreküp gazın sisteme verilebileceğini kaydetti. Yeni depolama sahaları için de yer bakıldığını ifade eden Şişman, "Trakya'da bir iki yer var, Güneydoğu'da da Diyarbakır var. Buralar depo için uygun mu diye bakılıyor" dedi. İki firmanın Mersin-Tarsus'ta depolama için EPDK'dan lisans aldığını hatırlatan Şişman, "Bize ihtiyaç varsa, tabii ki yardımcı oluruz. Ama anladığım kadarıyla özel sektör birtakım yabancı ortaklarla bu işi yapacak ve hiçbir sakıncası yok" diye konuştu.
Cenk Esen / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...