Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP liderinin aklından geçen sürpriz Köşk adayı

CHP liderinin aklından geçen sürpriz Köşk adayı

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığına karar verirken Orhan Pamuk'u da düşündüklerini duyurdu.

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı için çatı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu duyurmasının ardından, Orhan Pamuk'u da aday göstermeyi düşündükleri ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'nun "aklımızdan geçmedi değil" dediği Orhan Pamuk, MHP'liler tarafından adaylığı kesinlikle kabul görmeyecek bir isim..
Kılıçdaroğlu, Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programında yaptığı açıklamalarda Yaşar Kemal ve Orhan Pamuk gibi isimleri de düşündüklerini açıkladı. İşte Kılıçdaroğlu'nun o açıklamaları:


ORHAN PAMUK DA AKLIMIZDAN GEÇTİ
İhsanoğlu entelektüel birisi bilgi birikimi çok yoğun doğru, bilim tarihini bilen bu kadar yoğun bilen dünyada ender bilim insanlarından biri. Obama'dan tutun Japonya'daki krala kadar, Putin'den tutun, Azerbaycan devlet başkanına kadar hemen hemen bütün liderlerle ilişkileri olan, saygı duyulan, BM'den ödül alan. Rahmetli Ecevit ki o da bu konularda çok titizdi. Onun başbakanlığı döneminde üstün hizmet madalyasını cumhurbaşkanın elinden alan. Şimdi buna baktığınız zaman aslında bir değerin görüşü ne olursa olsun takdir ediyorsunuz. Neden? Gerçek anlamda bir bilim insanı. Tabi gönlümden şu geçer onu da söyleyeyim. Bu kadar sınırlı yetkileri olan bir cumhurbaşkanın gerçekten çok iyi yetişmiş bizi temsil eden bir bilim insanı, bir sanatçı da olabilir. Örneğin bir Yaşar Kemal, Orhan Pamuk bunlar da aklımızdan geçmedi değil. Yani sonuçta cumhurbaşkanı bizi dünyada temsil edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...