Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK'nın kaçırdığı uzman çavuş teslim edildi

/ Kaynak: İHA
PKK'nın kaçırdığı uzman çavuş teslim edildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

YDG-H üyeleri tarafından 27 Mayıs tarihinde kaçırılan uzman çavuşun serbest bırakılması için oluşturulan heyetin girişimleri sonuç verdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Nihat Eren ve KEKS Dönem Sözcüsü Ramazan Kaval'dan oluşan heyet uzman çavuş İlhan Çalışkan'ı kırsaldan alarak Lice İlçe Kaymakamlığı'na teslim etti. nbsp;Heyet üyeleri kaçırılan uzman çavuşu aldıktan sonra Lice İlçe Hükümet Konağı'na getirdi. Heyet ve beraberindeki uzman çavuş ilçe kaymakamlığı binasına götürülerek yetkililere teslim edildi. nbsp;27 Mayıs tarihinde Diyarbakır-Bingöl karayolunu kapatarak eylem yapan PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, Hani-Lice ilçeleri yol ayrımında seyir halindeki bir aracı durdurarak, Amasya Merzifon ilçe nüfusuna kayıtlı İlhan Çalışkan'ı kaçırmıştı. Uzman çavuş Çalışkan'ın Mardin'in Derik ilçesinde görev yaptığı ve hastanede yatan kızını ziyaret için Diyarbakır üzerinden Erzurum'a giderken kaçırılmıştı. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...